Bir ülkeden daha müjdeli haber: Maske zorunluluğu kaldırıldı

Belçika'da, aşılanma oranının artmasıyla birlikte Başbakan Alexander de Croo, 1 Ekim’den başlamak üzere konaklama sektöründe ve dükkanlarda, çalışanlar ve müşteriler için maske zorunluluğunun kaldırılacağını duyurdu. 

SAĞLIK 18.09.2021, 09:04 19.09.2021, 09:19
Bir ülkeden daha müjdeli haber: Maske zorunluluğu kaldırıldı

Kovid-19 ile mücadelede birçok tedbir uygulayan Belçika'da Başbakanı Alexander de Croo, vatandaşlarına müjdeli bir haber verdi.

Maske zorunluluğuna son

De Croo gerçekleştirdiği basın toplantısında, Belçika’daki yetişkinlerin yüzde 84'ünün tam aşılanmış olması sebebiyle danışma komitesinin, 1 Ekim’den itibaren dükkanlar ve konaklama sektöründe çalışanlar ve müşteriler için maske zorunluluğunu kaldırma kararı aldığını duyurdu.

Başbakan De Croo sağlık kurumları, toplu ulaşım ve kuaför gibi kişisel iletişime ihtiyaç duyulan mesleklerin icra edildiği mekânlarda ise maske takılmaya devam edileceğini açıkladı.

“Bu salgın, aşısızların salgını”

Başbakan de Croo, "Büyük bir 'ama' var. Aşı olmayan insanlar var, Brüksel’de özellikle halkın yarısı aşısız." şeklinde konuştu.

Hastanelerdeki vakaların büyük çoğunluğunun genç ve aşısız olanlardan oluştuğunu dile getiren de Croo, "Bu, aşısızların salgını durumuna geliyor." açıklamasını yaptı.

Yoğun bakım ünitelerinin de "aşısızların toplanma yeri" durumuna geldiğini ifade eden Başbakan, "Kimsenin keyfi şekilde diğer insanları riske atmaya hakkı yok." ifadelerini kullandı.

1 Ekim’den itibaren Güvenli Kovid Kartı kullanımı başlıyor

Geçen hafta düzenlenen kabine toplantısında federal bölgeler, halkın aşılarının tamamlandığını, son 48 saat içinde PCR testi yaptırarak negatif aldıklarını ve yakın zamanda hastalığı atlattıklarını kanıtlayan Güvenli Kovid Kartı'nı kullanmak konusunda anlaşılmıştı.

Ülkedeki bütün bölgeler, 1 Ekim'de başlamak üzere söz konusu kartı spor salonu ve restoran gibi çeşitli mekanlara girişte kullanabilecek. 31 Ekim'e kadar geçerli olacak uygulama, virüsün Belçika’daki seyrine göre 30 Haziran 2022'ye kadar uzatılabilecek. Aşılamanın biraz daha düşük seyrettiği başkent Brüksel bölgesi uygulamayı biraz daha erken başlatacak.

1 Ekim’den itibaren diskolar ve gece kulüpleri de Güvenli Kovid Kartı kullanılması koşullu olarak açılacak.

Yorumlar (0)