Bir ilimizde mezarlıklar bile kırmızıya döndü!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış gösterdiği Samsun'da mezarlıkların bulunduğu alanların bile Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında kıpkırmızı olduğu fark edildi. 

SAĞLIK 03.12.2020, 16:55 03.12.2020, 17:19
Bir ilimizde mezarlıklar bile kırmızıya döndü!

Samsun'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında adeta patlama yaşandı.

Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden Samsun'a ait 26 Kasım 2020 tarihli ve 3 Aralık 2020 tarihli iki görüntü alındı. Bu görüntüler, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında yaşanan artışın ciddiyetini ortaya koydu.

26 Kasım 2020 tarihinde Samsun'a ait haritada bazı alanların "yeşil" renkle gösterildiği, 3 Aralık 2020 tarihinde ise Samsun'a ait haritada mezarlıkların bile "kırmızı" renkle gösterildiği fark edildi. 

Samsun'da geçtiğimiz hafta yine "kırmızı" renk hâkimdi ancak bazı bölgelerde "yeşil" renklerin de olduğu görülüyordu. Bugünkü haritada ise söz konusu "yeşil" renklerin de artık "kırmızı"ya dönüştüğü fark edildi. 

"Gizli yayıcılar var"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'un 1 milyon 350 bin nüfusa sahip olduğuna dikkat çekerek, bu rakama yakın Samsunlunun da şehir dışında yaşadığını ifade etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, özellikle yaz tatili, Kurban Bayramı ve düğün döneminde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayıldığını belirtti.

Demir, şu anda ise "gizli yayıcıların" fazla olduğunu vurgulayarak, kapalı mekânlarda insanların hala bir araya geldiklerini söyledi.

Aile arasında yeni tip koronavirüsün (Covid-19) çok hızlı yayıldığını vurgulayan Demir, bu konuda mücadele edildiğini aktardı.

"Bölge merkezi olduğu için vaka artışı var"

Demir, Samsun'un bölge merkezi olduğuna dikkat çekerek, söz konusu şehre hem havayolu hem de karayolu ile gelenlerin olduğunu, bu nedenle yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığını ifade etti. 

"Yatak doluluk oranı fazla"

Hastanelerdeki yatak doluluk oranının fazla olduğunu belirten Demir, kısa bir süre içerisinde bunu aşağıya çekileceğini kaydetti.

Demir, vatandaşlara sürekli uyarılarda bulunulduğunu ve toplu taşıma araçlarına dikkat edildiğini ifade ederek, vatandaşlarla iyi bir diyalog kurmaya çalıştıklarını söyledi.

"Belediyede 40 kişi pozitif"

Maske ve sosyal mesafenin önem arz ettiğini belirten Demir, her hafta yeni tip koronavirüs (Covid-19) yaptırdığını belirtti.

Demir, belediyede yaklaşık 40 kişinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını, bir o kadar kişinin de temaslı olduğunu kaydederek, önlem almalarına rağmen böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade etti. 

"Aile ilişkileri güçlü"

Samsun'da aile ve akraba ilişkilerinin çok güçlü olduğuna dikkat çeken Demir, son bir hafta içerisinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılımının fazla olduğunu söyledi.

Demir, ilerleyen dönemde yeniden düşüşe geçmeyi umut ettiklerini kaydetti. 

Bakan Koca uyarmıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana, Samsun ve Ordu'da son 2 hafta içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 100 artış gösterdiğini belirtmişti.

Bakan Koca, bu kentlerde bulunan hastanelerin ve sağlık çalışanlarının üzerinde ağır bir yükün bulunduğunu ifade etmişti.

Koca, İzmir ve Konya'da da son 2 hafta içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 50 artış gösterdiğini kaydetmişti. 

Yorumlar (0)