Bir ilimizde daha açık alanda sigara içmek yasaklandı!

Kahramanmaraş'ta yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde açık alanda vatandaşların sigara içmelerine yasak getirildi. 

SAĞLIK 26.10.2020, 12:25 26.10.2020, 12:31
Bir ilimizde daha açık alanda sigara içmek yasaklandı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış gösterdiği Kahramanmaraş'ta birtakım tedbirler alınmaya başlandı.

Kahramanmaraş Vali Vekili Mahmut Hersanlıoğlu'nun öncülüğünde yapılan toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uyarılarının ardından yeni bir karar verildi. 

Alınan karara göre; Kahramanmaraş'ta sokak, cadde ve park gibi vatandaşların ortak kullandığı bütün açık alanlarda sigara içmeye yasak getirildi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sigara içmeye yasak getirilen diğer şehirler ise Denizli, Kastamonu, Giresun ve Ordu olmuştu. 

Bakan Koca uyarmıştı

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, son dönemde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığı şehirleri şöyle açıklamıştı:

- İstanbul,

- Aydın,

- Adıyaman,

- Denizli,

- Eskişehir,

- Kahramanmaraş,

- Gaziantep,

- İzmir.

Koca, maske takmanın öneminin arttığına dikkat çekerek, vatandaşlara kurallara uyma çağrısında bulunmuştu. 

Türkiye'de son durum nasıl?

Türkiye'de son bir günde 2.017 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, 1.297 vaka iyileşmişti.

Son bir günde 72 kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirmişti. Türkiye'de son bir günde uygulanan test sayısı ise 112.215 olarak açıklanmıştı.

Hastalarda zatürre oranı yüzde 5.6 olarak belirtilirken, yatak doluluk oranı yüzde 48.1, erişkin yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 65.2 olarak duyurulmuştu. Ventilatör doluluk oranının ise yüzde 32.1 olduğu bildirilmişti. 

Yorumlar (0)