Bir ilde daha kırmızı alarm verildi! Günlük vaka sayısı 800'lerde

Zonguldak'ta bir günde tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 800'lere çıktı. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında Zonguldak'a ait haritanın kıpkırmızı olduğu fark edildi. 

SAĞLIK 01.12.2020, 11:51
Bir ilde daha kırmızı alarm verildi! Günlük vaka sayısı 800'lerde

Zonguldak, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en fazla sarstığı şehirlerden biri haline geldi. Söz konusu şehirde, bir günde tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 800'lere ulaştı. Bu artış, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yer alan haritaya da bariz şekilde yansımış durumda. Zonguldak'ın yoğun olan ilçelerinin tamamen kırmızı renge büründüğü fark edildi. 

Zonguldak Valiliği ile kaymakamlıklar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarını önlemlerle kontrol altında tutmaya çalışıyor. Öte yandan, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından da yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı yoğun bir savaş veriliyor. Güvenlik güçleri ise kalabalığın fazla olduğu yerlerde vatandaşların sosyal mesafe ve maske tedbirlerine riayet etmeleri için sürekli olarak uyarı yapıyor. 

Uğur Kutoğlu isimli bir vatandaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artışının önüne geçilebilmesi için daha fazla önlem alınması gerektiğini söyledi. Söz konusu vatandaş, şehirler arası seyahate de sınırlama getirilmesinin şart olduğunu belirterek, İstanbul'dan gelen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının durdurulması halinde sıkıntı yaşanmayacağını ifade etti. 

Aynur Taba isimli bir vatandaş ise işi olmayan herkesin sokaklarda dolaştığını, bu nedenle yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığını kaydetti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Kasım Cuma günü yaptığı açıklamada, son bir hafta içerisinde 15 şehirde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış gösterdiğini söylemiş, bu şehirler arasında Zonguldak'ı da saymıştı. 

Neden 30 büyükşehir+Zonguldak?

Türkiye'de yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk zirve yaptığı dönemlerde 30 büyükşehir ile Zonguldak'a giriş-çıkışlar durdurulmuştu. 30 büyükşehirin yanında Zonguldak'a da yer verilmesi dikkat çekmişti.

Yaklaşık 200 bin nüfusa sahip olan Zonguldak, akciğer hastalıklarının fazla görüldüğü bir şehir olması nedeniyle yüksek risk altındaki yerlerden biri. Şehirde 7 adet termik santralin bulunduğu, bu nedenle solunum yolu hastalıkları ile kanserin fazla olduğu biliniyor.

Yorumlar (0)