Bir aşıya daha onay verildi!

Koronavirüse karşı geliştirilen Astrazeneca/Oxford aşısına İngiltere tarafından onay verildi. 

SAĞLIK 30.12.2020, 10:56
Bir aşıya daha onay verildi!

İngiltere'de koronavirüse karşı geliştirilen Astrazeneca/Oxford aşısına onay verildi. 

AstraZeneca isimli ilaç şirketinin verdiği destekle Oxford Üniversitesi'nde koronavirüse karşı geliştirilen aşının İngiltere'de üretiminin gerçekleştirileceği bildirildi. Piyasaya sürülen ilk koronavirüs aşılarının Avrupa ülkelerinde kullanılacağı ifade edildi. 

"Yüzde 95 koruma sağlayacak"

AstraZeneca'dan Pascal Soriot, geliştirdikleri koronavirüs aşısının yüzde 95 oranında koruma sağlayacağını söylemişti. Soriot, söz konusu aşının Moderna ve Pfizer/Biontech tarafından geliştirilen aşılar gibi etkili olacağını kaydetmişti. Soriot, ayrıca bu aşının İngiltere'de ortaya çıkan "mutasyon geçirmiş koronavirüse" karşı da etkili olacağını belirtmişti.

Bu açıklamaları doğrulayan veriler henüz resmî olarak açıklanmadı. İki doz halinde yapılan Astrazeneca/Oxford aşısı, ortalama yüzde 70 oranında koruma sağlamıştı. Söz konusu aşının ilk olarak yarım doz, daha sonra tam doz yapılmasının ardından yüzde 90 oranında koruma sağladığı ifade edilmişti. Öte yandan, Pfizer/Biontech aşısının yüzde 95 koruma sağladığı, Moderna aşısının ise yüzde 94,5 etkili olduğu belirtilmişti. 

Yorumlar (0)