Binbir faydalı mucize içecek: Kahve

Birçok insanın günlük vazgeçilmezlerinden kahvenin bir faydası daha ortaya çıktı! Yağ yakıcı özelliği de olan kahvenin vücuda etkileri haberimizde...

SAĞLIK 02.01.2020, 21:39
Binbir faydalı mucize içecek: Kahve

Son yıllarda tüketimi hızla artan kahve, Türk insanının %52'sine günde 1-2 fincan Türk kahvesi olarak erişiyor. Türkiye'de hazır ve filtre olarak da tüketilen kahve, birçok faydasıyla dikkat çekiyor.

Uyku açmasıyla çalışanların ve öğrencilerin favorisi olan kahve, kafein sayesinde gün içinde birçok işi bitirmemizi sağlayan enerjiyi sağlıyor. Peki enerji vermesi dışında kahvenin bize ne gibi faydaları var?

Uzmanlar, gün içinde içilen bir fincan kahvenin vücutta depolanan kahverengi yağları harekete geçirdiğini söylüyor. Kahverengi yağlar ise yiyeceklerde bulunan yağ ve şekerin yakılmasını ve vücudun ısınmasını sağlıyor. 

Kahverengi yağların, vücudumuzda kiloya neden olan beyaz yağlardan farklı olduğunun da altını çizmemiz gerekir. Aldığımız fazla enerji, vücudumuzda beyaz yağların oluşmasına neden olur.

Uzmanlar, bir fincan kahve sayesinde hareketlenen kahverengi yağların, bu sayede vücuttaki yağ ve şeker oranlarını daha iyi kontrol edebildiğini ifade ediyor. Bir fincan kahve, aynı zamanda Alzheimer hastalığının oluşma ihtimalini de azaltıyor.

Her ne kadar birçok yararı olsa da, gerekenden fazla tüketilen kahvenin de başka ürünler gibi vücuda zararı olabiliyor. Yüksek dozda tüketilen kafeinin bağımlılık yarattığı bilinirken vücudun alıştığı oranın altında kahve de sinirlilik veya yorgunluk hali yaratabiliyor.

Fazla kahve, orta yaş grubuna da tehdit oluşturabiliyor. Aşırı kahve tüketimi, orta yaşlı insanlarda yüksek tansiyona yol açabilirken kalp hastalıkları gibi büyük sorunlara da yol açabiliyor.

Yorumlar (2)
Pelin 4 yıl önce
Haber sahibi Oğuzhan bey sizde içiyor musunuz
Emin sabuncu 4 yıl önce
40 yıl hatırı vardır boşuna dememişler.