Bill Gates'ten korona adımı: Evde test yapılabilecek!

Bill Gates ile eşi Melinda Gates tarafından yönetilen Gates Vakfı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulanmasına olanak sağlayan bir projeyi destekledi. 

SAĞLIK 09.03.2020, 11:04 09.03.2020, 12:02
Bill Gates'ten korona adımı: Evde test yapılabilecek!

Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin ikinci insanı olan Bill Gates ve eşi Melinda Gates tarafından yönetilen Gates Vakfı, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı mücadeleye destek vermeye devam ediyor.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için 100 milyon dolar bağışladığını kaydeden Gates Vakfı, evde test uygulanmasına olanak sağlayan bir projeyi destekledi. 

Kullanıcılar tarafından yapılan testin, bir ile iki gün içerisinde pozitif veya negatif olarak sonuç vermesi bekleniyor. 

Henüz test aşamasında olan sistemin tüm testleri başarıyla geçmesi durumunda önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor. 

Bill Gates ile eşi Melinda Gates, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı mücadele için 100 milyon dolar bağış yapmıştı.  

Gates Vakfı, koronavirüsün tespiti, izolasyonu ve tedavi çalışmalarını artırmak, Afrika ve Güney Asya'da bulunan risk altındaki nüfusları korumak ve aşıların, ilaçların ve teşhislerin geliştirilmesine hız kazandırmak için bağış yapıldığını vurgulamıştı. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için bağışlanan 100 milyon doların nasıl kullanılacağı da duyurulmuştu.

İlk olarak 20 milyon dolar, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Birleşik Devletler Hastalıkla Mücadele ve Engelleme Birimi, Çin ve hastalıkla mücadele eden diğer ülkelerde bulunan sağlık yetkililerine aktarılacak.

İkinci olarak 60 milyon dolar da yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşı oluşturma projelerine katkı sağlayacak. 

Üçüncü olarak da 20 milyon dolar, Afrika ve Güney Asya’da bulunan risk altındaki nüfusları korumak için çalışmalar gerçekleştiren organizasyonlara gönderilecek.
 

Yorumlar (0)