Bilim Kurulu üyesinden "yüz yüze eğitim" uyarısı: Tablo olumlu değil!

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son dönemde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosunun olumlu seyretmediğini belirterek, yüz yüze eğitim için "pilot uygulamayı" tavsiye etti. 

SAĞLIK 31.08.2020, 11:10
Bilim Kurulu üyesinden "yüz yüze eğitim" uyarısı: Tablo olumlu değil!

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Özlü, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı, ağır hasta sayısı ve zatürreye (pnömoni) yakalanan kişi sayısında ciddi derecede artış yaşandığını ifade etti. 

Günlük vaka sayılarının 1.500'ün üzerine fırlamaya başladığını aktaran Prof. Dr. Özlü, günlük iyileşen hasta sayılarının günlük vaka sayılarından daha az olduğunu kaydetti. 

Prof. Dr. Özlü, yeni tip koronavirüste (Covid-19) Türkiye'nin sıkıntılı bir sürece girdiğine dikkat çekerek, herkesin kurallara dikkatli bir şekilde uyması gerektiğini söyledi. 

Hastanelerin doluluğu

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrolden çıkmadığını ifade eden Prof. Dr. Özlü, yeni vakaların yönetimine ilişkin herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirtti.

Prof. Dr. Özlü, hastanelerin doluluğu veya yoğun bakım servislerinin yoğunluğu konusunda bazı yerlerde sorun yaşanabildiğini ancak bunun ciddi bir boyut taşımadığını kaydederek, günlük vakaların artmaya devam etmesi halinde bu konuda da problem yaşanabileceği konusunda uyardı. 

Yüz yüze eğitim

Yüz yüze eğitime geçmek için 21 gün kaldığını hatırlatan Prof. Dr. Özlü, öncelikle yeni tip koronavirüsün (Covid-19) seyrine ilişkin verilerin inceleneceğini ancak mevcut tablonun olumlu yönde seyretmediğini belirtti. 

Prof. Dr. Özlü, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) tavsiyede bulunarak, bazı kentlerde bazı okulların seçilebileceğini, bu okullarda ise bazı sınıflarda yüz yüze eğitimin başlayabileceğini, yani "pilot uygulamanın" hayata geçirilebileceğini ifade etti. 

Bu şekilde yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde okulların eğitim hayatına hangi boyutta hazırlıklı olduklarının görülebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Özlü, eksiklikleri giderme konusunda bir fırsat elde edilebileceğini dile getirdi.  

Yorumlar (0)