Bilim Kurulu üyesinden 'üçüncü dalga' açıklaması

Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Yeşim Taşova, uzun süre izolasyon altında kalmanın vermiş olduğu sıkıntı, aşı uygulamasına başlanmasının vermiş olduğu rehavet ile maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarının ihmal edilmesinin beklenen üçüncü dalganın meydana gelmesine sebep olabileceğini söyledi.

SAĞLIK 06.02.2021, 19:59
Bilim Kurulu üyesinden 'üçüncü dalga' açıklaması

Taşova, önlemlerin işe yaradığını fakat en ufak bir gevşemenin vaka tablosuna yansıyacağını işaret ederek, "Çünkü aşılama uygulamasını daha henüz istediğimiz seviyeye ulaştıramadık, onun istenilen seviyeye ulaşması gerekiyor. Uzun süre izolasyon altında kalmanın vermiş olduğu sıkıntı ve aşılamanın başlamasının rehaveti ile maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarının ihmal edilmesi özellikle o beklediğimiz üçüncü dalganın oluşmasına sebep olabilir. Buna çok dikkat etmek lazım." şeklinde konuştu.

Aşı uygulatan kişilerin rehavete kapılmaması gerektiğini belirten Taşova, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Aşı yaptıran kişiler, koronavirüsü almayacak anlamı taşımıyor. Aşılamanın ardından virüsü yeniden alabilirsiniz. Bu aşının size sağlayacağı en önemli avantaj, semptomsuz bir şekilde ya da çok hafif geçirecek olmanız. Virüsü alıyor olmak, etrafınızdakilere de saçılabileceği anlamına geliyor. Bu yüzden, aşı yapılması, maske, sosyal mesafe, temizlik kurallarının gevşetilmesi anlamına kesinlikle gelmemeli. Toplumun daha çok az bir bölümü aşılandı. Ülkemizde yüzde 2'nin biraz üstünde bir aşılama oranına sahibiz. Henüz çok düşük. Virüsü alıp da ağır geçirecek daha çok vatandaşımız var. Bu yüzden dikkat etmek gerekiyor."

Yorumlar (0)