Bilim Kurulu üyesinden kritik uyarı: Grip aşısı olun!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sırasında grip aşısının kullanılması gerektiğini böylece ortak ölüm riskinin azaltılabileceğini ifade etti. 

SAĞLIK 17.08.2020, 12:52
Bilim Kurulu üyesinden kritik uyarı: Grip aşısı olun!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş'tan "grip aşısı" uyarısı geldi.

Prof. Dr. Metintaş, bir aşının, virüsün insanları hasta etme olasılığını azaltması veya yok etmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Herkesin problem yaşamadan başvurabileceği aşılar için kritik çalışmalar gerçekleştirildiğini aktaran Prof. Dr. Metintaş, söz konusu aşıların seri üretiminin yapılabilmesi için önümüzde uzun zaman bir zaman olduğunu kaydetti. 

Prof. Dr. Metintaş, grip aşısının yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı etkili olmadığını ancak yeni tip koronavirüs (Covid-19) esnasında kullanılabileceğini belirtti.

Grip ile yeni tip koronavirüsün (Covid-19) aynı zamanda vuku bulması halinde gribin hafif atlatılması ve her iki hastalığın da yol açacağı ölüm olasılığının azaltılması için grip aşısı olunabileceğini ifade eden Prof. Dr. Metintaş, bu yüzden yeni tip koronavirüs (Covid-19) esnasında grip aşısının herkese önerilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Prof. Dr. Metintaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaygısı fazla olan insanlar arasında grip aşısının gündeme gelmeye başladığını kaydederek, gribin de virüs kaynaklı bir hastalık olduğunu ve insandan insana hava aracılığıyla kolay bir şekilde bulaştığını söyledi. 

Gribin özellikle yaşlılarda ve kronik hastalığa sahip olan kişilerde ölümle sonuçlanabileceğini belirten Prof. Dr. Metintaş, öğretmenler, bankacılar ve sağlık görevlileri gibi insanlarla teması fazla olanlara grip aşısı uygulanabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Metintaş, grip aşısının yeni tip koronavirüs (Covid-19) bağlantılı bir aşı olmadığını ancak iki hastalığın aynı zamanda vuku bulması halinde ölüm olasılığını azaltabileceğini kaydetti.

Günümüzde en iyi aşının sosyal mesafe ve maske olduğuna işaret eden Prof. Dr. Metintaş, aşı bulunana kadar herkesin yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı belirli tedbirlere riayet etmesi gerektiğini ekledi. 

Yorumlar (0)