Bilim Kurulu üyesi Yavuz, 'üçüncü dalga' için tarih verdi

COVID-19 ile mücadele aşılamayla birlikte devam ederken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, salgın ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yavuz, “Tedbirler an itibarıyla gevşetilmeye başlanırsa, martta hepimizin beklediği bir 3. dalga var, öyle bir şey çok uzakta sayılmaz." dedi.

SAĞLIK 15.02.2021, 22:38 16.02.2021, 16:31
Bilim Kurulu üyesi Yavuz, 'üçüncü dalga' için tarih verdi

Prof. Dr. Yavuz, sırası gelen tüm vatandaşların zaman kaybetmeden aşı yaptırması gerektiğini dile getirirdi. Yavuz, tedbirlerin gevşetilmesi durumunda, mart ayında salgında 3. dalganın uzak olmadığını söyledi.

3. dalga için mart ayını işaret etti

Aşılama ve normalleşmeye ilişkin konuşan Yavuz, "Durum iyiye doğru giderse, açılma yönünde; durum kötüye doğru giderse ve değerler artış gösterirse, o zaman da kapanma yönünde karar almak zorundasınız. Bu şekilde sürerse, durumun iyi doğru giderse, bizler de kısıtlamada gevşemeye gidebiliriz diye düşünüyorum. Eğer ki bu tedbirler an itibarıyla gevşetilmeye başlanırsa, martta hepimizin beklediği bir 3. dalga var, öyle bir şey çok uzakta sayılmaz. Biraz daha sabırlı olunması gerekiyor. Kasım ayından sonra halkın tedbirleri iyi bir şekilde uyduğuna şahit oluyorum. Salgın için 1 sene, 2 sene çok uzun bir süre değil. Aşılarla birlikte çok daha güzel günlerimiz gelecektir diye düşünüyorum. Sırası gelen herkes, hiç vakit kaybetmeden aşı yaptırmalı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)