Bilim Kurulu üyesi uyardı: Ramazan Bayramı eskisi gibi olmamalı!

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde kuralları esnetmenin problem oluşturacağına dikkat çekerek, "Daha temkinli ve tedbirli gitmek gerekiyor. Ramazan Bayramı'nın eski bayram gibi olmaması gerekiyor. Bunu bizim telefonlarla veya görüntülü konuşmalarla yapmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

SAĞLIK 05.05.2020, 10:14 05.05.2020, 12:10
Bilim Kurulu üyesi uyardı: Ramazan Bayramı eskisi gibi olmamalı!

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Prof. Dr. Çelik, hastaneye gelen vaka sayısının azaldığını belirterek, "Zatürre ile gelen hasta sayımızda azalma var. Bizim tespit ettiğimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün yaptığı filyasyonlarda pozitif temasların yakınlarını saptayıp hastaneye alıyoruz. Onlardan ötürü bir kalabalıklaşma var; ama hasta sayısında ciddi bir düşüş görmekteyiz. Ölüm sayısı da azalmış durumdadır. Şuan bizim entübe sayımız da ilk başlara göre son derece düşük seviyede seyrediyor." ifadelerini kullandı. 

"Haziran'ın bulacağını tahmin ediyorum"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede piki yayvan hale getirmenin önem arz ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Çelik, "Bizim virüste piki yayvanlaştırma gerekiyordu. Biz, bunu başarabildiğimizi ülke olarak görmekteyim. Nasıl pik artışı yavaş yavaş geliştirdiysek azalmayı da öyle götürebileceğiz. Birden düşmesini beklememiz mümkün değildir. Ben yine koronavirüsle mücadele konusunda sonunun Haziran'ı bulacağını tahmin etmekteyim." diye konuştu. 

"Ramazan Bayramı'nın eski bayram gibi olmaması gerekiyor"

Prof. Dr. Çelik, Ramazan Bayramı'nda vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini kaydederek, "Bayramla ilgili kararın ne olacağını bilmiyorum ama şu aşamada kendi görüşümü açıklamam gerekirse kuralları esnetmek biraz sıkıntı gibi gözüküyor. Çünkü daha önce yaşanan tecrübeler var. Japonya ve Singapur'da gördük. Bunları bizim örnek almamız gerekiyor. Daha temkinli ve tedbirli gitmek gerekiyor. Ramazan Bayramı'nın eski bayram gibi olmaması gerekiyor. Bunu bizim telefonlarla veya görüntülü konuşmalarla yapmamız gerekiyor. Yaz tatilinde de planlama yapmak için Haziran'ı görmek gerekir. Çünkü vaka sayımız Haziran'da 150-175 bin aralığında olur." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)