Bilim Kurulu üyesi: Türkiye'de bu yöntemle 5 milyon kişi ölebilir!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, toplum bağışıklığında Türkiye'de yaşayan vatandaşların en az yüzde 50 ila 70'inin enfekte olması durumunda yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yok olacağını ancak böyle bir durumda en az 3-5 milyon kişinin ölebileceğini ifade etti. 

SAĞLIK 22.06.2020, 09:14 22.06.2020, 09:20
Bilim Kurulu üyesi: Türkiye'de bu yöntemle 5 milyon kişi ölebilir!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, yeni tip koronavirüse (Covid-19) son vermek için önlemler alınırken acı bedeller ödememek için çaba harcandığını söyledi. 

Prof. Dr. Çelik, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının yan etkiye sahip olması ve daha çok hasar vermesi halinde bir anlamının olmayacağını belirterek, dünya nüfusunun yaklaşık 8 milyar olduğunu ve güncel olarak virüs taşıyan kişi sayısının 7 milyon civarında olduğunu hatırlattı.

Dünya genelinde yaklaşık 8 milyara yakın kişinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı duyarlı olduğunu aktaran Prof. Dr. Çelik, bu durumu ortadan kaldırmak için antiviral bir ajan gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Çelik, bağışıklığı artıracak bir aşının geliştirilebileceğini ifade etti. 

"Yüzde 50-70 enfekte olursa..."

Herkesin enfekte olacağı bir yöntemin mevcut olduğunu ve buna "toplum bağışıklığı" denildiğini aktaran Prof. Dr. Çelik, Türkiye'de yaşayan vatandaşların en az yüzde 50 ila 70'inin enfekte olması durumunda yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yok olacağını ancak bunun maliyetinin çok fazla olabileceğini belirtti.

"En az 3-5 milyon kişi hayatını kaybedebilir"

Prof. Dr. Çelik, Türkiye'de yaşayan 83 milyon kişinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmasının en az 3-5 milyon kişinin hayatını kaybetmesi anlamına gelebileceğine dikkat çekerek, bunun çok acı bir bedel olabileceğini ve acı bedeller ödememek için çaba harcandığını kaydetti. 

"İnsanlar sayılardan ibaret değil"

Yeni tip koronavirüsü (Covid-19) atlatan kişilerde kalıcı bedellerin meydana geldiğini aktaran Prof. Dr. Çelik, insanların "sayılardan" ibaret olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Çelik, her bireyin bir can olduğunu vurgulayarak, sayılara bakarak salgının ciddiyetini değerlendirmenin doğru bir tutum olmadığını, hayatını kaybeden her kişinin, başka birisinin büyük bir kaybı olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)