Bilim Kurulu üyesi: Sıcak virüsü önlemiyor, bakın Diyarbakır'a!

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, sıcak havanın yeni tip koronavirüsü (Covid-19) kırmadığını, bunun Diyarbakır'da yaşanan vaka artışlarıyla kanıtlandığını söyledi. 

SAĞLIK 12.06.2020, 14:33 12.06.2020, 14:37
Bilim Kurulu üyesi: Sıcak virüsü önlemiyor, bakın Diyarbakır'a!

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bir süredir "Sıcak hava koronavirüsü durduracak mı?" sorusunun yanıtı aranıyordu.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, söz konusu sorunun yanıtını verdi. 

"Diyarbakır'da vaka artışı var"

Prof. Dr. Akın, yeni tip koronavirüste (Covid-19) sıcak havanın bulaşıcılık üzerinde bir etkiye sahip olmadığını belirterek, Diyarbakır örneğini verdi.

Sıcak havanın yeni tip koronavirüsü (Covid-19) önleyici bir etkiye sahip olmadığının Diyarbakır örneği ile ortaya çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Akın, söz konusu şehirde vaka artışının yaşandığını, yani sıcak havanın yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını önlemediğini söyledi. 

Prof. Dr. Akın, emniyet yetkilerinin yaptıkları uyarıların ardından şehirde maske kullanımının arttığını belirterek, Diyarbakır bölgesinde yaşanan problemin en fazla bir hafta daha devam edeceğini aktardı. 

"Ankara'da önlemler gevşedi, vakalar arttı"

Ankara'da görülen vaka artışına da dikkat çeken Prof. Dr. Akın, başkentte önlemlerin gevşediğini, hemen ardından vaka artışı görülmeye başlandığını ifade etti.

Prof. Dr. Akın, kalabalığın fazla olduğu şehir merkezinde vakaların artığını kaydetti. 

"Asker uğurlamaları devam ederse sıkıntı büyük"

İstanbul'daki vaka sayılarında azalma yaşandığını aktaran Prof. Dr. Akın, asker uğurlamalarının devam etmesi halinde İstanbul'da da sıkıntının büyüyeceğini söyledi. 

Prof. Dr. Akın, asker uğurlamalarının sonucunun 10 gün sonra görüleceğini ekledi. 

Yorumlar (0)