Bilim Kurulu Üyesi korkuttu: Dilim varmıyor ama...

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artacağı konusunda uyarıda bulundu.

SAĞLIK 10.08.2020, 11:47
Bilim Kurulu Üyesi korkuttu: Dilim varmıyor ama...

Türkiye'de son dönemde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosu kötüye gitmeye başladı.

Son 24 saatte 1.182 vaka tespit edilirken, 15 kişi hayatını kaybetti. 1.103 hastanın da iyileştiği bildirildi. Son günlerde günlük vaka sayılarının 1000'in üstüne çıktığı görülüyor. Öte yandan, günlük vaka sayısı da artık iyileşen hasta sayısından fazla...

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, korkutan bir açıklamada bulundu.

Söylemeye dilinin varmadığını kaydeden Prof. Dr. Yamanel, vaka sayılarının mutlaka artış göstereceği konusunda uyardı. 

Prof. Dr. Yamanel, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hızlıca yayılabildiğine dikkat çekerek, seyahat edenlerin ve tatile gidenlerin, iki hafta boyunca çok dikkatli olmaları ve özellikle yaşlı insanlara yaklaşmamaları gerektiğini söyledi. 

Müftüoğlu: İpin ucu kaçtı

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugün yayımlanan yazısında, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kendisine has bir matematiğe sahip olduğuna dikkat çekerek, bu matematiği bilen kişilerin son dönemde ciddi derecede kaygılandıklarını ifade etti.

Kurban Bayramı'nda ortaya çıkan görüntülerin şaşırttığını ve artık ipin ucunun kaçtığını aktaran Prof. Dr. Müftüoğlu, bazı uzmanların fikirlerine de yer verdi. 

Prof. Dr. Haluk Eraksoy, Kurban Bayramı boyunca Türkiye genelinde karşılaşılan manzaraların, tüm umutları yok ettiğini ve millet olarak bu konuda sınıfta kaldığımızı belirtti. 

Prof. Dr. Tevfik Özlü ise ilerleyen günlerde vaka sayılarının giderek artış göstereceğini, bu sayıların "katlanarak" artmamasını ümit ettiğini söyledi. 

Yorumlar (0)