Bilim Kurulu üyesi: Dehşet içerisinde izledim!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, maçların ardından yapılan kutlamaları dehşet içerisinde seyrettiğini ifade etti.

SAĞLIK 29.07.2020, 17:45 29.07.2020, 17:47
Bilim Kurulu üyesi: Dehşet içerisinde izledim!

Play-off mücadelelerine çıkan takımların taraftarları, sokaklara dökülerek galibiyet kutlamaları yaparken, maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmediği görüldü. 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, maçların ardından yapılan kutlamaları dehşet içerisinde seyrettiğini söyledi. 

Prof. Dr. Taşova, sosyal mesafenin, yeni tip koronavirüste (Covid-19) en kritik korunma tedbirlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, buna hijyen ve maske de dâhil edildiğinde korunmanın iyice artacağını ifade etti.

Maçların ardından yapılan kutlamaları dehşet içerisinde seyrettiğini aktaran Prof. Dr. Taşova, mutluluğumuzu üzüntüye çevirmememiz gerektiğini kaydetti. 

Prof. Dr. Taşova, söz konusu kutlamaların gerekli tüm tedbirler alınarak gerçekleştirilmesi veya ertelenmesi gerektiğini vurguladı.

Herkesin çok heyecanlandığını fark ettiğini belirten Prof. Dr. Taşova, çevresinde de heyecanlı insanlarla karşılaştığını ancak yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde olunduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Taşova, sosyal mesafe kuralının oldukça kritik olduğuna dikkat çekerek, kutlamaların ya ertelenmesi ya da sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

İnsanların sadece kendilerini değil etraflarında bulunan insanları da enfekte etmemeleri için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Taşova, insanların hem kendilerine hem de çevrelerinde bulunanlara karşı sorumlu olduklarını ekledi. 

Yorumlar (0)