Bilim Kurulu üyesi: "D vitamini aldık koronavirüs kesilecek" diye bir şey yok!

Bilim Kurulu Üyesi Ahmet Demircan, D vitamini eksikliğinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ölüm olasılığını artırdığına yönelik iddialara ilişkin, "Duyduğumuz bir şeyle hemen her şeye yüklenmeyelim. 'D vitamini aldık koronavirüs kesilecek' diye bir şeye kapılmayalım." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK 15.05.2020, 10:32
Bilim Kurulu üyesi: "D vitamini aldık koronavirüs kesilecek" diye bir şey yok!

D vitamini eksikliğine sahip olan kişilerin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ölme riskinin daha fazla olduğuna yönelik iddialar sık sık gündeme geliyor. 

Gazi Üniversitesi Başhekimi ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Ahmet Demircan, söz konusu iddialara açıklık getirdi.

"D vitaminine bir anda yüklenip bilinçsizce tüketmenin manası yok"

Demircan, vücudun dengede olabilmesi amacıyla vitaminler ve minerallere gereksinim duyduğunu kaydederek, "Koronavirüs ile birlikte bu biraz daha gündeme gelmiş oldu. D vitaminine bir anda yüklenip bilinçsizce tüketmenin manası yok. Bazı vitaminler vücutta birikip yan etki yapar. Bilinçsizce almayın lütfen. Kısa kollu, yüzünüz açık şekilde güneşe çıkarsanız, D vitamini ihtiyacımızın büyük kısmını oradan alabiliriz." ifadelerini kullandı. 

"Duyduğumuz bir şeyle hemen her şeye yüklenmeyelim"

Doktor kontrolüyle hareket edilmesi gerektiğine dikkat çeken Demircan, "Halen bir eksiklik varsa bu ölçülür, doktorunuzun tavsiyesiyle damla, tablet veya iğne şeklinde verilecekse ona göre hareket ederiz. Duyduğumuz bir şeyle hemen her şeye yüklenmeyelim. 'D vitamini aldık koronavirüs kesilecek' diye bir şeye kapılmayalım. Doktor kontrolü ve önerisiyle hareket etmeli, bu günlerde de güneşe çıkarak güneş almalıyız." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)