Bilim Kurulu Üyesi Alper Şener müjdeyi verdi

Prof. Dr. Alper Şener, "Omicron, ülkemizde yaptığı pikin ardından artık çözülme periyoduna girmiş durumda." dedi.

SAĞLIK 01.03.2022, 19:04
Bilim Kurulu Üyesi Alper Şener müjdeyi verdi

Bilim Kurulu Üyesi Şener, ülkemizin üç büyük kentinde vaka sayısının düşme eğilimine girmesinin, salgının daha da kontrol altına alınmaya başladığının önemli bir sinyali olabileceğini dile getirdi.

Bahse konu düşüşün, diğer kentlerde de görülmesini beklediğini kaydeden Şener, "15 gün içerisinde hızlı bir düşüş daha göreceğiz." dedi.

Şener, vaka sayılarının düşmesinin, önlemler için rehavete sebep olmaması gerektiğine de işaret etti.

Ülkemizdeki aşılama yüzdelerinin, normalleşmeyi konuşmaya başlayan ülkelere kıyasla çok daha aşağıda olduğunu söyleyen Şener, tedbirlerin uygulamadan kaldırılması için zamanı gelen yurttaşların muhakkak aşılarını olmaları gerektiğini dile getirdi.

"Yüzde 80'i geçmeliyiz"

Omicron'un ülkemizde vaka sayılarında tüm zamanların zirvenin yaşanmasına sebep olduğunu da anımsatan Şener, şu sözleri sarf etti:

"Omicron, ülkemizde yaptığı pikin ardından artık çözülme periyoduna girmiş durumda. Yakın zamanda kaybolmaya da başlayacaktır. Olgu sayılarındaki düşüş de gösteriyor ki sürü bağışıklığı sağlanıyor. Toplumsal sürü bağışıklığı için hastalığı atlatmış birey ve aşılanan kişi oranının toplamının yüzde 80'i geçmesi lazım. Biz bu sayıya yaklaşıyoruz."

Şener, ortaya yeni varyantların da çıkabileceğinin altını çizerek, "Yeni pikler görülebilir fakat Omicron'daki piki göreceğimi sanmıyorum. Omicron'un sağladığı sürü bağışıklığı bir süre daha sürecektir. Bu süreçte aşılanmamış veyahut eksik dozu bulunan 65 yaş ve üstü bireylerin muhakkak aşılarını olmaları lazım." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)