Bilim Kurulu üyelerinden kritik uyarı: Yan komşunuzla bile bayramlaşmayın!

Bilim Kurulu üyeleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında bu yıl Ramazan Bayramı'nda komşu ziyareti bile yapılmaması gerektiğini belirterek, "Bu bayramda kimseyi ziyaret etmiyoruz. Yan komşumuzu bile. Bayram tebriklerini bu kez dijital ortamlardan yapacağız." uyarısında bulundu. 

SAĞLIK 22.05.2020, 09:30
Bilim Kurulu üyelerinden kritik uyarı: Yan komşunuzla bile bayramlaşmayın!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, Ramazan Bayramı'na ilişkin kritik uyarlarında bulundu. Uzmanlar, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmak için bu sene komşu ziyareti bile yapılmaması gerektiğine dikkat çekti. 

Prof. Dr. Füsun Eyüpoğlu, vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymalarının önemli olduğunu ve apartman içi ziyaret yapmamaları gerektiğini belirterek, "Birbirlerini görüntülü arasınlar. Hiçbir şekilde ev ziyareti, ev oturmalarını önermiyoruz. Salgına karşı bugüne kadar aldığımız önlemler artık sonuç vermeye başladı. Bu 4 gün çok belirleyici olacak. Sokağa çıkma yasağı herkes için bağlayıcı bir durum, zor da bir durum. Bütün vatandaşlarımızın da emeği var. Komşu ziyareti bile bu bayramda hiç uygun değil, kesinlikle olmamalı. Bu kadar emek boşa gitmesin." ifadelerini kullandı. 

"Virüse karşı dijital bir bayram geçireceğiz"

Prof. Dr. Levent Yamanel, Ramazan Bayram'da 4 gün sokağa çıkma yasağının olduğunu hatırlatarak, "Bu kısıtlamanın sebeplerinden biri de insanların bayramı fırsat bilerek sosyal mesafe kuralını ihlal etmelerinin önüne geçmek. Bu bayramda kimseyi ziyaret etmiyoruz. Üst komşuyu bile. Ziyaretçi de kabul etmiyoruz. Yan komşumuzu bile. Bayram tebriklerini bu kez dijital ortamlardan yapacağız. Virüse karşı dijital bir bayram geçireceğiz. Geleneksel kutlamamızı erteleyeceğiz." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23-24-25-26 Mayıs günlerinde 81 ilde sokağa çıkma yasağının uygulanacağını bildirmişti. 

Yorumlar (0)