Bilim Kurulu toplanıyor: 3’üncü doz BioNTech aşıda karar günü 

Koronavirüs Bilim Kurulu, Fahrettin Koca başkanlığında bugün 17.30’da toplanacak. Toplantıdan sonra yazılı açıklama yapılması beklenirken toplantının konusunun 3’üncü doz BioNTech aşısının vurulup vurulmaması olduğu aktarıldı. 

SAĞLIK 03.11.2021, 10:40
Bilim Kurulu toplanıyor: 3’üncü doz BioNTech aşıda karar günü 

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17.30’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığında toplanacak. Video konferans yöntemiyle yapılacak olan toplantının ardından Fahrettin Koca’nın yazılı bir açıklama yayınlaması bekleniyor.  



Toplantı konusu 3’üncü doz aşı 

Salgının dünya ve Türkiye genelindeki son gelişmelerinin değerlendirileceği toplantıda ayrıca Pfizer-BioNTech aşısının 3’üncü dozunun gerekip gerekmediği konusu da tartışılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da daha önce yaptığı açıklamalarda 3’üncü doz aşının yapılıp yapılmayacağının bugünkü toplantıda belli olacağını bildirmişti. 

3’üncü doz aşının onaylanması halinde bugün akşam saatlerinde hastanelerin yeni randevuları açması bekleniyor. İkinci doz BioNTech aşısının üzerinden belirli bir zaman geçen kişiler kısa zamanda aşı olmaya başlayabilecek. İkinci doz aşının üzerinden ne kadar geçmiş olması gerektiği de bugünkü toplantıda belli olacak. 

Yorumlar (0)