Bilim Kurulu koronavirüs için toplandı!

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından Koronavirüs Bilim Kurulu toplandı.

SAĞLIK 11.03.2020, 15:06
Bilim Kurulu koronavirüs için toplandı!

Türkiye'de ilk koronavirüs vakası tespit edildi. 

Bunun üzerine Koronavirüs Bilim Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla toplandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "3 bakanın katılımıyla Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen toplantının ardından saat 16.30'da basın açıklaması yapılacak." denildi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurmuştu. 

Koca, şu açıklamayı yapmıştı:

''Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı.

Yüksek ateş ve öksürük şikayetinin araştırılması sonucu tanı konmuştur. Hastanın virüsü Avrupa'dan aldığı tespit edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerin hepsi gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir. Hasta mahremiyeti korunması açısından detaylı bilgilerin paylaşılması uygun bulunmamıştır. Tanı erken konulmuştur virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Ülkemiz yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Bu hastalığın ülkenin her bir yerinde görülme ihtimale karşı sağlık personeli hazırlığını bitirmişti.''

Yorumlar (0)