Bilim insanlarından koronavirüs açıklaması: Başardık!

Çinli bilim insanlarının koronavirüsün kök hücresini ayrıştırıp izole etmeyi başardığı iddia edildi. 

SAĞLIK 27.01.2020, 10:53
Bilim insanlarından koronavirüs açıklaması: Başardık!

Çin medyasında yer alan haberlerde, Çinli bilim insanlarının koronavirüsün kök hücresini ayrıştırıp izole etmeyi başardığı ileri sürüldü. 

Haberlere göre, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin bir dairesi olan virüslü salgın hastalıkların kontrolüyle görevli Enstitü’nün Müdürü Xu Wenbo, bu hamlenin bir aşı oluşturma yolunda hayati bir aşama anlamına geldiğini belirtti. 

Diğer yandan Güney Çin eyaleti Guangdong, virüsün ülkede yayılmasını önlemek için tüm eyalette yaşayanların evlerinin dışındayken maske takmalarını zorunlu hale getirdi. 

80 kişi hayatını kaybetti

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, Tibet Özerk Bölgesi dışında her eyalet, özerk bölge ve özel idari bölgeye sıçrayan yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 80'e yükseldi, enfekte kişilerin sayısı ise, 461’inin durumu ağır olmak üzere, 2 bin 744'e çıktı.

Ayrıca, Hong Kong’da 8, Makau’da 5 ve Tayvan’da 4 yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) vakası saptandı.

Yeni tip koronavirüsten (2019-nVoC) etkilendiğinden şüphelenilenlerin sayısı 5 bin 794, enfekte kişilerle temas ettikleri için müşahede altına alınanların sayısı da 30 bin 453 olarak duyuruldu.

Tek iyi haber ise salgından etkilenenlerden bugüne kadar 51 kişinin iyileşerek taburcu edilmiş olması.

Salgın önlemleri daha da güçlendiriliyor

Hubey eyaletinin Vuhan şehrinde yeni tip koronavirüsün (2019-nVoC) tespit edilmesinin ardından Hubey eyaletindeki bazı kentlerde toplu ulaşım hizmetleri iptal edildi. Toplam nüfusu 150 milyonu bulan Guangdong ve Ciangşi eyaletlerinde maske takmak zorunlu hale getirildi.

Pekin, Şanghay, Tiencin ve Şian vilayetlerine uzun yol seferi yapan otobüslerin giriş ve çıkışı yasaklandı.

Yorumlar (0)