Bilim insanından korkutan açıklama: Ebola'dan çok daha kötü!

Ebola'yı keşfeden Belçikalı bilim insanı Peter Piot, yaklaşık 5 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugünkü durum, Ebola'dan çok, çok daha kötü. Ebola, bulaşması için çok yakın temas gerektiriyordu." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK 13.03.2020, 12:02 13.03.2020, 12:03
Bilim insanından korkutan açıklama:  Ebola'dan çok daha kötü!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinde 128 binden fazla kişi enfekte oldu, 4 bin 700'den fazla kişi de hayatını kaybetti. 

Ebola'yı keşfeden Belçikalı bilim insanı Peter Piot, İngiliz medyasına pandemi salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

"Birisiyle konuşarak yakalayabileceğiniz bir şey"

Peter Piot, koronavirüsün Ebola'dan daha ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekerek, "Bugünkü durum, Ebola'dan çok, çok daha kötü. Ebola, bulaşması için çok yakın temas gerektiriyordu. Yani bu kelimenin tam anlamıyla birisiyle konuşarak yakalayabileceğiniz bir şey, bu da diğer virüsler için geçerli değil." ifadelerini kullandı. 

ABD Başkanı Donald Trump’ın Avrupa Birliği (AB) ülkelerine uyguladığı seyahat yasağına tepki gösteren Peter Piot, ABD’de eyaletler arası seyahatin önlenmesinin daha önemli olduğunu kaydetti. 

Peter Piot, koronavirüsün "gerçekten kötü bir durum" olma potansiyelinde olduğunu düşünüyor.

Yorumlar (0)