Beslenme hataları ramazanı zorlaştırıyor: Uzmanı uyardı

Ramazan ayına girilmesi ile beraber oruç tutmak isteyenler beslenme şekillerine özen göstermeye çalışıyor. Bu kapsamda konu ile ilgili bilgilendirme sağlayan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, "Beslenme hataları, rahat bir şekilde geçebilecek ramazan ayını zor bir duruma sokuyor” dedi.

SAĞLIK 23.03.2023, 13:41 31.03.2023, 15:18
Beslenme hataları ramazanı zorlaştırıyor: Uzmanı uyardı

Ramazan ayında oruç tutacak kişiler beslenme düzenlerine dikkat etmeye çalışıyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, ramazanın dengeli beslenmeyle sağlıklı şekilde geçirilebileceğini ifade etti.

“Ölçülü tüketim sağlanmalı”

İftarda şerbetli tatlı ve gazlı içecek gibi karbonhidrat açısından yoğun olan gıdaların tüketilmesinin büyük sağlık problemlerine neden olabileceğine işaret eden Çakır, sahur ve iftar yemeklerinin ölçülü şekilde tüketilmesi gerektiğini önerdi.

Yemeğin porsiyonunun önemli olduğuna dikkat çeken Çakır, "Ramazanda en fazla yaptığımız yanlışlardan bir tanesi de bir kişilik oruç tutarak üç kişilik yemek tüketmek. İftar ve sahurda daha çok yemek tüketme ve karbonhidrat yönelimi yaşanıyor. Yapılan beslenme yanlışları yüzünden ramazanı kendimize zor bir hale getiriyoruz” dedi.

“Ramazanda acil servislerde yoğunluk oluşuyor”

Orucun mide bağırsak sistemi için yararlı olduğunu ifade eden Çakır, iftarda şekerli ve aşırı tuzlu tüketimle beraber hazımsızlığın ortaya çıktığını ve acil servislerin dolduğunu ifade etti.

Acil servislere ramazan ayında en fazla beslenme hatalarından dolayı gelindiğine işaret eden Çakır, her yıl olduğu gibi bu ramazan ayında da akşam görev yapan acil servis ekiplerinin güçlendirilerek meydana gelen yoğunluğu düşürmeye çalışacaklarını ifade etti.

Dikkatli beslenmeye vurgu yapan Çakır, bu ayın oldukça güzel bir biçimde geçirilebileceğini dile getirdi.

Yorumlar (0)