Beşinci doz aşı randevuları açıldı 

Sağlık Bakanlığı, 5’inci doz koronavirüs aşısı için randevuların açıldığını duyurdu. 2 doz Sinovac ve 2 doz BioNTech yaptıran kişiler, 4’üncü aşısının üzerinden 3 ay geçmişse 5’inci doz aşısını vurulabilecek. Randevular, Alo 182’den ya da MHRS üzerinden alınacak. 

SAĞLIK 31.12.2021, 17:00 01.01.2022, 15:29
Beşinci doz aşı randevuları açıldı 

Sağlık Bakanlığı, 5’inci doz aşı uygulaması için randevuların açıldığını duyurdu. Hali hazırda 2 doz Sinovac ve 2 doz da BioNTech aşısı yaptırmış kişilerin faydalanabileceği 5’inci doz aşılar için şart belirlendi. 

3 ay geçtiyse vurulabilecek 

Sağlık Bakanlığı tarafından aktarılan bilgiye göre 4’üncü doz olarak yapılan aşının üzerinden 3 ay geçmesi halinde 5’inci doz aşı yaptırılabilecek. 5’inci dozun yapılması için önceki 4 dozdan 2’sinin Sinovac ve 2’sinin de BioNTech olması gerekecek. 



Sağlık çalışanları için sistem açıldı 

Türkiye’ye yurt dışından getirilen koronavirüs aşıları ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanmıştı. Ülke genelindeki sağlık çalışanlarının pek çoğu hali hazırda 4 doz aşı olmuş durumda. 5’inci doz randevularının açılmasıyla birlikte özellikle sağlık çalışanlarının randevu alması bekleniyor. 

Hatırlatma dozunun önemi  

Gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Dünya Sağlık Örgütü, hatırlatıcı dozun çok geç olmadan yaptırılması gerektiği konusunda uyarılarını sık sık dile getiriyor. Dünyada hızla yayılan Omicron varyantı sebebiyle hatırlatıcı dozun zamanı 6 aydan 3 aya düşürülmüş durumda.  

Yorumlar (0)