'Balık pulu' hastalarına müjde!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, halk arasında balık pulu olarak bilinen 'iktiyozis' hastalığının tedavisinde kullanılan ilacın üretiminin durdurulması üzerine bakanlığın yerli üretim için harekete geçtiğini duyurdu.

SAĞLIK 24.08.2019, 13:15
'Balık pulu' hastalarına müjde!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı yazılı açıklamada, çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan asitretin etken maddeli ilacın, firmanın üretimi durdurması sebebiyle yaklaşık 3 aydır piyasada bulunamadığını bildirdi. 

Yabancı menşeli üretici firma tarafından artık bu ilacı üretilmeyeceğinin ve piyasaya verilmeyeceğinin beyan edildiğini aktaran Koca, şunları kaydetti:

"Özellikle, halk arasında balık pulu olarak bilinen iktiyozis hastalığının tedavisinde kullanılan bu ilacın üretiminin durdurulması üzerine Bakanlık olarak yerli üretim için harekete geçtik. İlacı kullanan vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına temmuz ayında ilacın tam muadili için yerli bir firmaya ruhsat verdik. Yerli muadil ilaç, eylül ayının ilk haftası piyasaya verilecektir. Ayrıca, genetik geçişli olması sebebiyle Manisa Turgutlu'da daha sık görülen bu hastalıktan mustarip vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek adına ilgili firmayla görüşerek, ilk üretimin bölgeye sevkini temin edeceğiz." 


 

Yorumlar (0)