Bakanlıktan 13 yeni rehber: Hangi sektörde ne önlemler alınacak?

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) kapsamında başlatılan normalleşme sürecinde alınacak önlemlere ilişkin 13 rehber hazırladı. Rehberlere bakanlık tarafından kurulan internet sitesinden erişilebilecek. 

SAĞLIK 15.05.2020, 11:21 15.05.2020, 11:39
Bakanlıktan 13 yeni rehber: Hangi sektörde ne önlemler alınacak?

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) kapsamında başlatılan normalleşme sürecinde uygulanacak önlemlere ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından 13 rehber daha hazırlandı.

Şantiyelerde, madenlerde, bakkallarda, pazar yerlerinde, kantin, büfe ve bayilerde, manav, kasap,  balıkçı, kuru yemişçi ve diğer satış yerlerinde, konfeksiyon, giyim mağazaları ve tuhafiyelerde, bijuteri, kuyumcu, saatçi ve optikçilerde, terzi, ayakkabıcı ve kuru temizlemecilerde, minibüslerde, kitap ve kırtasiye mağazaları ile oyuncak mağazasında alınması gereken tedbirlere sitede yer verildi. 

Söz konusu tedbirlere göre, bakkallara maske takmayan ve maskeyi uygun kullanmayan müşterilerin alınmaması gerektiği bildirildi. Madenlerde, zorunlu durumlar hariç görevli olmayan kişilerin çalışma alanlarına alınmaması gerektiği ifade edildi. 

Şantiyelerde, kişisel hijyen ve çevre temizliğine özen gösterilip, önlemlere uyulması gerektiği aktarıldı. Pazar yerlerinin tüm giriş ve çıkışlarının denetim altına alınması, kantin, büfe ve bayilerde müşterilerin temassız ödeme yapmasının sağlanması, manav, kasap, balıkçı kuru yemişçi ve diğer satış yerlerinin her gün su ve deterjanla sık sık dezenfekte edilmesi gerektiği bildirildi. 

Öte yandan, ayakkabı ve çanta satışı gerçekleştirilen iş yerlerine misafir kabul edilmemesi, giyim mağazaları, konfeksiyon ve tuhafiyelerin düzenlenmesi, temizlenmesi ve havalandırılması, bijuteri,  kuyumcu, optikçi ve saatçilerde cihaz yüzeylerinin yüzde 70’lik alkolle temizlenmesi, n genel iç temizliğinin gün sonunda su ve deterjan ile gerçekleştirilmesi, terzi, ayakkabıcı ve kuru temizlemecilerde müşterilerin iş yerine tek tek girmelerinin istenmesi gerektiğine dikkat çekildi. 

Aynı şekilde kitapçılar, kırtasiyeler ve oyuncak mağazalarının kapı ve pencerelerinin açılarak sürekli havalandırılması gerektiği kaydedildi. 

İşte Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 13 rehber:

  • COVID-19 Kapsamında Madenlerde Alınacak Önlemler
  • COVID-19 Kapsamında Ayakkabı ve Çanta Satışı Yapan Esnaflar ile İlgili Önlemler
  • COVID-19 Kapsamında Bakkallar İçin Alınacak Korunma Önlemleri
  • COVID-19 Kapsamında Büfe, Kantin ve Bayiler İçin Alınacak Korunma Önlemleri
  • COVID-19 Kapsamında Kasap, Manav, Kuruyemişçi, Balıkçı ve Diğer Gıda Satış Yerleri ile İlgili Alınması Gereken Önlemler
  • COVID-19 Kapsamında Konfeksiyon, Giyim Mağazaları ve Tuhafiyeler ile İlgili Önlemler
  • COVID-19 Kapsamında Kuyumcu, Bijuteri, Saatçi ve Optikçi Esnafı ile İlgili Alınması Gereken Önlemler
  • COVID-19 Kapsamında Minibüsler ile İlgili Alınması Gereken Önlemler
  • COVID-19 Kapsamında Pazar Yerlerinde Alınması Gereken Önlemler
  • COVID-19 Kapsamında Şantiyelerde Alınacak Önlemler
  • COVID-19 Kapsamında Terzi, Ayakkabı Tadilat İşletmeleri ve Kuru Temizlemeciler ile İlgili Önlemler
  • COVID-19 Kapsamında Kitap ve Kırtasiye Mağazaları ile İlgili Önlemler
  • COVID-19 Kapsamında Oyuncak Mağazaları ile İlgili Önlemler

İŞTE TEDBİRLERİN TAMAMI
 

Yorumlar (0)