Bakanlık duyurdu: Grip aşısı aşamalı olarak yapılacak!

Sağlık Bakanlığı, risk gruplarının ağırlık düzeyine göre sıralanacağını ve grip aşısının aşamalı olarak uygulanacağını duyurdu.

SAĞLIK 21.10.2020, 16:21
Bakanlık duyurdu: Grip aşısı aşamalı olarak yapılacak!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yeni tip koronavirüs (Covid-19) etkisini göstermeye devam ediyor.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla grip gibi üst solunum enfeksiyonlarının artacağından ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile karıştırılacağından endişe ediliyor. Bu nedenle vatandaşların grip aşısına yönelik talebinin artacağı öngörülüyor.

Sağlık Bakanlığından konuya ilişkin açıklama geldi. 

Açıklamada, Sağlık Bakanlığının, önceki senelere göre daha çok grip aşısı sağlamak için çalışmalarını tamamladığı ifade edildi.

Fakat dünya genelinde üretim kapasitesinin kısıtlı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, grip aşılarının belli bir zaman içerisinde bölüm bölüm tedarik edildiği aktarıldı.

Açıklamada, risk gruplarının ağırlık düzeyine göre sıralanacağı ve aşamalı olarak grip aşısının uygulanacağı belirtildi. 

İnsanların risk durumlarına "e-Nabız" aracılığıyla bakabilecekleri kaydedilen açıklamada, doktorların grip aşısını yalnızca "Reçetem Sistemi"nden yazabilecekleri ifade edildi. Açıklamada, el ile yazılan reçetelerin geçerli olmayacağına dikkat çekildi.

Açıklamada, grip aşısının sadece serbest eczaneler tarafından alınabileceği belirtilerek, söz konusu eczanelerin "Reçetem Sistemi"ne giriş yapacakları, böylece İTS'de (İlaç Takip Sistemi) grip aşısı alma hakkının oluşturulacağı ifade edildi. 

Yorumlar (0)