Bakanlık açıkladı: Aşı olmayan işçilere PCR zorunluluğu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelen açıklamaya göre, 6 Eylül itibarıyla Kovid-19 aşısı olmayan çalışanlardan, haftada bir defa olmak üzere zorunlu olarak PCR testi yaptırmaları işveren veya iş yeri tarafından istenebilecek.

SAĞLIK 03.09.2021, 17:10
Bakanlık açıkladı: Aşı olmayan işçilere PCR zorunluluğu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı açıklamada, iş hayatını düzenleyici, işveren-işçi ilişkilerinde çalışma uyumunun sağlanmasını koruyucu ve kolaylaştırıcı önlemler almanın, iş güvenliği ve sağlığını sağlayacak önlemlerin uygulanmasını izlemenin, Bakanlığın temel görevleri arasında olduğuna dikkat çekildi.

6 Eylül itibarıyla işçilere PCR zorunluluğu

Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, işverenlerin çalışanlarından isteyeceği Kovid-19 testi ve Kovid-19 riskleri ve önlemleriyle ilgili çalışanlarını bilgilendirmesini kapsayan genel yazının, 81 il valiliğine gönderildiği kaydedildi. Söz konusu yazıda işverenlerin, iş yerinde ortaya çıkabilecek güvenlik ve sağlık risklerine ilişkin önleyici ve koruyucu önlemler hakkında bütün işçilerini bilgilendirmekle yükümlü olduklarının anımsatıldığı belirtildi.

Öte yandan işverenlerin, aşısı tamamlanmamış çalışanlarını yazılı bir şekilde ek olarak bilgilendirmesinin talep edildiği ifade edilen açıklamada, şu sözlere yer verildi:

"Bilgilendirmenın ardından aşı olmayan çalışanlara, Kovid-19 tanısı konması halinin iş ve sosyal güvenlik mevzuatı kapsamında olası neticeleri da işveren tarafından söz konusu işçilere bildirilmelidir. 6 Eylül 2021 itibarıyla Kovid-19 aşısı yaptırmayan çalışanlardan, haftada bir defa zorunlu olarak PCR testi yaptırmaları iş yeri/işveren tarafından talep edilebilecek, test sonuçları işlemler yapılmak amacıyla işyerinde kayıt altında tutulacaktır."

Yorumlar (0)