Bakan Selçuk: 87 ilaç daha geri ödeme listesinde

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, geri ödeme listesine alınan ilaçların her geçen gün sayısının arttığını kaydederek 10’u solunum sistemi ilacı olacak şekilde toplamda 87 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını kaydetti.

SAĞLIK 02.02.2021, 15:04 03.02.2021, 09:34
Bakan Selçuk: 87 ilaç daha geri ödeme listesinde

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geri ödeme listesinde bulunan ilaçlara dair açıklamalarda bulundu.

Selçuk, 10 tanesi solunum sistemi ilacı olacak şekilde 87 ilacın daha geri ödeme listesine alındığı bilgisini paylaştı.

87 ilacın 74 tanesi yerli üretim

SGK’nın geri ödeme listesine aldığı 87 ilaç arasından 74 tanesinin yerli üretim olduğunu ifade eden Selçuk, geri ödeme listesine son olarak eklenmiş olan 87 ilaç ve yapılan düzenlemelere ilişkin ödenen ilaç sayısının 9 bin 20’ye ulaşacağını ifade etti.

Her geçen gün sayılar artıyor

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, vatandaşın sağlığını hiçbir zaman bir maliyet unsuru olarak görmediğini ve bu doğrultuda her geçen gün geri ödeme listesine alınan ilaç sayısına ilave yapıldığına dikkati çekti.

SGK ile vatandaşların ilaçları sözleşmeli eczanelerden temin edebileceklerini kaydeden Zehra Zümrüt Selçuk, “İlaçların hastalarımıza şifa olmasını diler, sağlıklı bir ömür dilerim tüm vatandaşlarımıza.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)