Bakan Koca, Sinovac yetkililerini Türkiye’de yatırım yapmaya davet etti 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çinli Sinovac aşısının firma yetkililerini, Türkiye’de yatırım yapmaları için davet etti. Yetkililer ise bu davete olumlu yanıt vererek çok yakın Türkiye’ye bir ekip göndereceklerini dile getirdi. 

SAĞLIK 20.06.2021, 17:42 21.06.2021, 09:19
Bakan Koca, Sinovac yetkililerini Türkiye’de yatırım yapmaya davet etti 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sinovac aşısının üretici firması ile video konferans yoluyla görüşme gerçekleştirdiğini belirtti. Firma yetkililerini Türkiye’de yatırım yapmaya davet eden Koca, aşı üretimini ortak şekilde yapmak konusunda öneride bulundu.

Covid-19 pandemisine karşı dünya genelinde iş birliği yapmanın önemini vurgulayan ve bu durumun, uluslararası ilişkiler için büyük bir sınav olduğunu belirten Koca, “Bu iş birliğimizi bir adım ileri götürerek sizi ve firmanızı aşı üretimi amacıyla Türkiye’de yatırım yapmaya davet ediyorum. Bizler, sağlık Bakanlığı olarak, bu konuda ülkemize yapacağınız her türlü yatırım ve desteğe hazırız. Ayrıca belirtmemiz gerek ki yalnızca Covid-19 virüsüne karşı değil, Hepatit A ve Influenzaya karşı aşıların da geliştirilmesini destekliyoruz.” ifadelerini kullandı. 



Yerli aşı için iş birliği önerisi de yapıldı 

Koca: “Bu saydığımız aşıların yanı sıra şu anda üçüncü faz çalışmalarını yaptığımız yerli Covid-19 aşımızın üretimi konusunda iş birliği modelini de geliştirebileceğimizi düşünüyoruz. Bu sayede hem bizler Türkiye olarak teknoloji transferini gerçekleştirebiliriz hem de sizin şirketinizin uluslararası pazarda payı artar.” 



Sinovac yetkilileri onay verdi, üretim tesisleri kuruluyor 

Sinovac şirketi yetkilileri ise hem üretim hem de dağıtım kapasitesinin yerelleştirilmesi konusunda görüşmeler yaptıklarını ve yerel üretim tesisin kurulması halinde faaliyetlerin hızlandırılacağını aktardı. “Bu konuda size taahhüt verebiliriz. Ayrıca daha fazla kişinin Sinovac aşısı olması amacıyla bu aşıdan daha fazla dozun Türkiye’ye ulaştırılmasını istiyoruz. Bu konuları görüşmek amacıyla bir teknik ekip oluşturacağız ve Türkiye’ye göndereceğiz.” şeklinde konuşan Sinovac şirketi yetkilileri, ilgili ekibin pazartesi günü Türkiye’yi ziyaret edeceğini aktardı. 

Yorumlar (0)