Bakan Koca'dan "okul" uyarısı: 21 Eylül'e kadar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların yüz yüze eğitime geçeceği 21 Eylül gününe kadar vakaların azalması gerektiğini ifade etti. 

SAĞLIK 14.08.2020, 11:31 14.08.2020, 11:38
Bakan Koca'dan "okul" uyarısı: 21 Eylül'e kadar...

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle uzaktan eğitim sistemine geçilmişti. 2020-2021 eğitim-öğretim döneminin ne zaman başlayacağı ise merak konusu haline gelmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Ağustos günü uzaktan eğitimin başlayacağını duyurdu. 21 Eylül günü yüz yüze eğitimin başlayacağını açıklayan bakanlık, özel okulların isteğe bağlı olarak 17 Ağustos günü itibarıyla uzaktan eğitim sürecine başlayabileceğini ifade etti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüz yüze eğitime başlayacak öğrenciler için kritik uyarılar yaptı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'de çocukların ve gençlerin yaşamlarından fedakârlık yapmak zorunda kaldığını ve bunun asla karşılıksız bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

Koca, tüm vatandaşların yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında önlemlere riayet etmesi gerektiğine dikkat çekerek, okulların yüz yüze eğitime geçeceği 21 Eylül gününe kadar vakaların azalması gerektiğini ifade etti. 

Öğrencilere daha güvenli koşullar sunulması için önlemlere uyulması gerektiğinin altını çizen Koca, anne ve babalara "çocukları kadar duyarlı olmaları" için çağrıda bulundu. 

Yorumlar (0)