Bakan Koca’dan Kılıçdaroğlu’na “SMA” cevabı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SMA hastaları ile ilgili "evlilik öncesi çiftlere SMA taraması yapılacağı" vaadine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan “Biz onu zaten yapıyoruz” cevabı geldi.

SAĞLIK 25.05.2023, 15:01 25.05.2023, 15:04
Bakan Koca’dan Kılıçdaroğlu’na “SMA” cevabı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir sosyal medya platformu üzerinden SMA'lı çocuklar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Söz konusu ifadelerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt geldi.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu, katıldığı programda şu ifadelerde bulunmuştu: "SMA'lı hastaların tedavileri ödenmeli. Ben bu konuda bir söz verdim. Evlilik öncesinde çiftler eğer kan testi verirse, SMA'lı çocuk sahibi olma olasılıklarını öğrenmiş oluyorlar. Bunu söyledik, yapın dedik ancak cevapsız kaldı. Ankara'da Mansur Başkanla bu testi uygulamaya başladık. Bu işlemi de ilk defa biz gerçekleştirdik"

“Gelişmeleri takip etmediği düşünülebilir”

Sosyal medyadan konu ile ilgili paylaşımda bulunan Koca, söz konusu işleyişin 2021 senesinde başladığına değindi. SMA konusuna gösterdiği hassasiyeti “takdir edilesi” olarak değerlendiren Koca, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun, SMA hususunda bu gelişmeleri takip etmediği veya bile isteye bu şekilde beyanlar verdiği düşünülebilir. Yoksa mevcuttaki uygulamayı neden vadetsin" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)