Bakan Koca, Türkiye'de Delta varyantına yakalanan kişi sayısını açıkladı

Normalleşmeye yönelik adımlar atılırken Kovid-19’un yeni Delta varyantına karşı da önlemler alınmaya devam ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de şu ana kadar 134 Delta varyantı vakası tespit edildiğini açıkladı.

SAĞLIK 23.06.2021, 16:18
Bakan Koca, Türkiye'de Delta varyantına yakalanan kişi sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Koca, Ak Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleri ile toplantı gerçekleştirdi.

“Delta varyantı çok hızlı bir şekilde yayılıyor”

Her hafta farklı bir bakanın katılacağı toplantıların ilkinde bulunan Bakan Fahrettin Koca, 3,5 saatlik toplantıda AK Parti milletvekillerine sunum yaptı ve onların sorularını cevapladı.

En çok sorulan sorulardan biri ise Delta varyantı ile ilgili oldu. Bakan Fahrettin Koca, delta varyantının, Kovid’in diğer mutasyonlarına oranla yüzde 70 daha hızlı yayıldığını belirtirken “Delta varyantı hızlı yayılıyor fakat öldürücülüğü az” açıklamasını yaptı.

Bakan Koca: ‘Hedef, Kurban Bayramı’na kadar 18 yaş üstünün aşılanması’

Bakan Fahrettin Koca, Türkiye’nin,  ABD ve diğer ülkelere oranla daha iyi durumda olduğuna dikkat çekerken Delta varyantı ile mücadele kapsamında en önemli silahın hızlı aşılama olduğunu belirtti.

Aşı takviminde 25 yaşa kadar inildiğini hatırlatan Fahrettin Koca, hedeflerinin, Kurban Bayramı’na kadar 18 yaş ve üstü vatandaşlarının aşılanması olduğunu açıkladı. En büyük hedefin ise kısa süre içinde 55 milyon vatandaşın aşılanması olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)