Bakan Koca sınırdan duyurdu: 18 kişi karantinada!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) riski taşıyan 18 kişinin Ağrı Doğubayazıt'taki hastanede karantina altına alındığını söyledi.

SAĞLIK 27.02.2020, 12:32 27.02.2020, 12:57
Bakan Koca sınırdan duyurdu: 18 kişi karantinada!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gürbulak Sınır Kapısı'nda yeni tip koronavirüs (Covid-19) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Koca, koronavirüs salgınına ilişkin tedbirlerin yoğunlaştırıldığını belirterek, "İran, ölü vakasının bilgisi verdikten sonra ertesi gün gelen vatandaşlarımızın sınırda sağlık taramasını yaptık. 2 gün sonra da tamamen geçişleri durdurduk. Gelmek isteyen vatandaşlarımız için sahra hastaneleri kurduk. Vatandaşlarımızın burada sağlık taramalarını yapıyoruz." dedi.

"Kum ve Meşhed'den gelenler 14 gün karantinada tutulacak"

Herhangi bir soğuk algınlığı belirtisi olan kişilerin, Kum ve Meşhed bölgesinden gelen hastaların 14 gün karantina altında tutulacağını belirten Koca, "O yüzden bu oluşturduğumuz sahra hastanelerini yerinde görmek bir eksiklik varsa bunu gidermek için buraya geldik." ifadelerini kullandı. 

"Soğuk algınlığı belirtisi olan 3 kişiyi hastaneye aldık"

Koca, Gürbulak Sınır Kapısı'nda 60 kişinin takip edildiğini aktararak, "Bu 60 vatandaşımız içerisinde soğuk algınlığı belirtisi olan 3 kişiyi hastaneye aldık. Onları daha yakın takip etmek istiyoruz." diye konuştu. 

"İran'daki vatandaşlarımız kişisel hijyene dikkat etsinler"

İran'da olan vatandaşların sınırı zorlamamaları gerektiğini söyleyen Koca, "Bulundukları yerden dışarı çıkmadan ortamı havalandırmalarını, maskeli olmaları gerektiğini, kişisel hijden ve el yıkamalarına dikkat etmeleri gerektiğini, yakın temasın olmaması gerektiğini, 14 gün gözetim altında tutulacaklarını özellikle söylemek istiyorum." açıklamasını yaptı. 

"Doğubayazıt'ta 18 kişi karantina altında"

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde koronavirüs için hastanenin bulunduğunu hatırlatan Koca, "Koronavirüs riski olan 18 kişi, Doğubazayıt'taki hastanemizde karantina altında. Ateş bulgusu yok bunlarda. Onu söylemek istiyorum. Solunum sıkıntısı yok. Öksürük sıkıntısı var." dedi. 

"Kapasitemiz akşama kadar 220-230'a çıkabilir"

Koca, şu an 37 kişinin aktif olarak çalıştığını belirterek, "Burada 24 tane ambulansımız var, 4 sedyeli ambulansımız var. Kapasitemiz birkaç saat içinde 120-130'a çıkmış olacak. Akşama kadar 220-230'a çıkabilir." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)