Bakan Koca: Şiddete bir engel koyuyoruz

Fahrettin Koca, hastanelerde uygulanmaya başlanan 'Kapı Güvenlik Sistemleri' ile 'şiddete karşı bir engel koyulduğunu' belirtti.

SAĞLIK 16.07.2022, 23:48
Bakan Koca: Şiddete bir engel koyuyoruz

Sağlık Bakanı Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden, güvenlik sistemlerinin sağlık tesislerinde uygulamaya alındığı görüntüleri yayımladı.

"Şiddete karşı bir engel koyuyoruz"

Güvenlik personellerinin başında bulunduğu Kapı Güvenlik Sistemleri'nin sağlık personelleri adına yurttaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığını kaydeden Koca, "Türkiye çapında yayılacak olan sistemle birlikte şiddete karşı bir engel koyuyoruz. Bir diğer değişim de hizmet alındığı esnadaki davranışta olmalı. Daha çok anlayış da bir katkı." ifadelerine yer verdi.

Bakan Koca, ayrıca 'DoktorumaSaygı' etiketini kullanarak paylaştığı mesajlarında, "Bu hekimler, balkonlara çıkıp alkışladığımız hekimlerdir. Ülkemiz, 'Bizim aileden de bir doktor çıksın.' diyen ailelerin ülkesidir. Bir hekimin ders çalıştığı saatleri toplarsanız birçok insan emekli olur. Her şeyin başı sağlık ise saygıda doktor sizce kaçıncı sırada?" dedi.
 

14 Temmuz'da duyurmuştu

Fahrettin Koca, sağlık tesislerinde yeni güvenlik uygulamasına geçiş yapılacağını açıklamıştı. 

Bakan Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, hastanelerin güvenliği için giriş kapılarından başlayacak şekilde derhal yapmaları gereken işleri olduğunu kaydederek, "'Kapı Güvenlik Sistemleri' oluşturularak, yeni güvenlik uygulamasına geçiş yapılacak. Söz konusu sistem, hızlı bir şekilde Türkiye geneline yayılacak." sözlerini sarf etmişti.
 

Yorumlar (0)