Bakan Koca, kırmızı renkli tek ilin Şanlıurfa olduğunu duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Covid-19 risk haritasında “kırmızı” renkli tek ilin Şanlıurfa olduğunu duyurdu.

SAĞLIK 25.08.2021, 13:37 26.08.2021, 17:51
Bakan Koca, kırmızı renkli tek ilin Şanlıurfa olduğunu duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 risk haritası hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bursa ve Trabzon’da aşılamanın yüzde 75’i geçtiğini ve artık bu illerin de “mavi (risksiz)” kategoride yer aldığını belirten Fahrettin Koca, yeni haftada Mardin’in de “kırmızı (çok yüksek riskli)” kategoriden “turuncu (yüksek riskli)” kategoriye indiğini bildirdi. Adıyaman ise “turuncu” kategoriden “sarı (orta riskli)” kategoriye indi.



“Şanlıurfa, hepimizi sevindirecek”

Haritada yalnızca bir tane “kırmızı” kategoride il olduğunu ve bunun da Şanlıurfa olduğunu bildiren Fahrettin Koca, “İlk doz aşı oranıyla o da hepimizi sevindirecek.” İfadelerini kullandı. Şanlıurfa’nın aşılama oranı şu anda yüzde 53,1 seviyesinde. Verilere göre aşılama oranının yüzde 70’lere ulaşması halinde “sarı” kategoriye geçiş yapabilecek. Şanlıurfa’da aşılama oranını artırmak için bazı uygulamalar geliştirildi. Örneğin bir restoran, aşı olan herkese ücretsiz ciğer kebap dağıtmaya başladı.

Yorumlar (0)