Bakan Koca: İzmir'de durumu ciddi olan hastalar var!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir depreminin ardından yoğun bakımda tedavi gören 5 hastanın durumunun ciddi olduğunu ifade etti.

SAĞLIK 05.11.2020, 14:05
Bakan Koca: İzmir'de durumu ciddi olan hastalar var!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de 30 Ekim Cuma günü gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından 36 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğunu söyledi.

Bakan Koca, hastanelerde tedavi gören 999 kişinin ise taburcu edildiğini ifade etti.

Koca, 7 kişinin yoğun bakım servisinde tedavi altında olduğunu belirterek, bunlardan 5'inin durumunun ciddi olduğunu kaydetti.

"Ayda Gezgin'in sağlık durumu iyi"

Rıza Bey Apartmanı enkazından sağ kurtulan Ayda Gezgin'i ziyaret ettiğini kaydeden Koca, sağlık durumunun iyi olduğunu, bugün ya da yarın servise çıkarılabileceğini bildirdi.

"Elif Perinçek kardeşleriyle beraber tedavi görüyor"

Koca, Doğanlar Apartmanı enkazından sağ kurtulan Elif Perinçek'in ise serviste kardeşleriyle beraber tedavi altında olduğunu ifade ederek, onun da sağlık durumunun iyi olduğunu ve herhangi bir sıkıntısının bulunmadığını aktardı.

"İdil ile annesi koronavirüs tedavisi görüyor"

Emrah Apartmanı enkazından sağ çıkarılan İdil Şirin ile annesinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi gördüklerini ancak ciddi bir belirtilerinin bulunmadığını ifade etti.

"Tuncay Özkan'ın ciddi bir problemi yok"

Koca, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan Tuncay Özkan'ı da ziyaret ettiğini belirterek, kendisinin ciddi bir belirti göstermediğini aktardı.

Tuncay Özkan'ın ateşinin çok yüksek olmadığını, yalnızca halsizlik ve kırgınlık hissettiğini kaydeden Koca, kendisinin yakından izlendiğini ve şu anda ciddi bir probleminin bulunmadığını duyurdu. 

"Yerli aşının insan denemeleri başladı"

Koca, Erciyes Üniversitesi'nde geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşı adayına değinerek, Türkiye'de yerli aşının insan denemelerinin bugün ilk kez başladığını ifade etti.

Yorumlar (0)