Bakan Koca: İkinci dalga riski olduğunu düşünmüyoruz!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Alınan tedbirleri doğrultusunda virüsün bulaşma hızı 1,56'dan 0,72'ye düştü. Tedbiri bırakmayalım, risk hala dolaşımda. İkinci dalga riski olduğunu şu dönemde düşünmüyoruz." dedi.

SAĞLIK 20.05.2020, 17:09 20.05.2020, 17:58
Bakan Koca: İkinci dalga riski olduğunu düşünmüyoruz!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapıyor. 

Bakan Koca, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşma hızının 1,56'dan 0,72'ye düştüğünü belirterek, "Tedbiri bırakmayalım, risk hala dolaşımda. İkinci dalga riski olduğunu şu dönemde düşünmüyoruz." dedi. 

"Vakalar binin altına düştüğünde, başarının işaret fişeği olacak"

Koca, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan tedbirlerin toplum tarafından kabul gördüğünü belirterek, "Koronavirüse karşı mücadelemiz, yakın dönemdeki en büyük seferberliğimizdi. Vaka sayısı binin altına düştüğünde, bu düşüş nihai başarının işaret fişeği olacaktır. Ev hayattır, ev hastalığa karşı hayat olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı. 

"Sokağa maskesiz çıkılmamalı, sosyal mesafe kuralına uyulmalı"

Maske takmanın ve sosyal mesafe kuralına uyulmasının önemine dikkat çeken Koca, "Hastalıktan hiç kaybımızın olmadığı günlerin geleceğini düşünüyoruz. Umutsuz tek gün bile yaşamadık. Mücadelenin daha ne kadar süreceğini bilemediğimiz için hayatı yeniden planlıyoruz. Erken umut, tedbirleri önemsiz kılmasın. Hala sağlık personelimiz, eve döndüğünde çocuklarına sarılamıyor. Risk hala dolaşımdadır. Yeni hasta sayısının azalması güvence değildir. Sokağa maskesiz çıkılmamalı, sosyal mesafe kuralına uyulmalıdır." diye konuştu. 

"Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz"

Koca, Ramazan Bayramı'nda tedbirlere uyulmasının önem arz ettiğini belirterek, "Bayram günleri için veremediğim haberleri sonrası için verebilirim. Tedbirlere uyarsak bayram sonrası farklı olabilir. Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz. Bayramdan sonraki günler daha özgür olacak ama tedbirlere uyarak yaşayacağız. Evimiz yine bizim için en güvenli yer olacak. Kontrollü sosyal hayat olacak." dedi. 

"Yoğun bakım yatak kapasitesi genişleyecek"

Yeni hastanelerin faaliyete geçmesiyle İstanbul'daki yoğun bakım yatak kapasitesinin genişleyeceğini belirten Koca, "İstanbul'daki yeni hastanelere Murat Dilmener ve Feriha Öz Hocalarımızın isimlerinin verilmesi çok önemlidir. Onlar hocaların hocasıydı." açıklamasını yaptı.

"Sınavlarda maske çıkarılabilecek"

Koca, sınavlarda alınacak olan önlemlere ilişkin, "Liseye geçiş ve üniversite sınavları için önlemler görüşüldü. Adaylar sırasına maskeyle oturacak, sosyal mesafe uygunsa sınav anında maske çıkarılabilecek." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)