Bakan Koca: Gelmeyeceğiniz randevuyu iptal edin

Son dönemde, hastanelerde yaşanan randevu sorununa ilişkin bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “MHRS’den randevu alanların yüzde 30’u randevusuna gelmiyor. Gelmeyeceğiniz randevuyu en az 2 gün önceden iptal edin” dedi. 

SAĞLIK 15.10.2022, 10:27 17.10.2022, 09:50
Bakan Koca: Gelmeyeceğiniz randevuyu iptal edin

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almak isteyen vatandaşlar, yoğunluk dolayısıyla bazen haftalarca boş gün bulmakta zorlanıyor. Bu durum sebebiyle şikayetlerini dile getiren hastalar, sorunun bir an önce çözülmesini arzuluyor. Son dönemde yaşanan randevu sorununa ilişkin yeni bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS üzerinden randevu alanların yüzde 30’unun randevuya gelmediğini açıkladı. Bu konuda daha hassas davranılması gerektiğini vurgulayan Bakan Koca, “Devlet randevuları ciddidir” dedi. 



“Randevu alanların yüzde 30’u randevusuna gelmiyor”

Sosyal medya hesabı üzerinden kısa bir açıklama paylaşan Bakan Koca, “MHRS’den randevu alanların yüzde 30’u randevusuna gelmiyor. Bu durum, randevu bekleyen hastalarımızın sağlık hizmetinde gecikmelere yol açıyor. Gelmeyeceğiniz randevuyu en az 2 gün önce MHRS’den iptal edin. Hastalara ve sağlık sistemine karşı bu sizin görevinizdir” ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)