Bakan Koca duyurdu: Türkiye'de üretilecek

Fahrettin Koca, şeker hastaları için hayati bir öneme sahip, yerli insülinin üretimi için TİTCK'nin (Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu), şirketlere çağrı yaptığını duyurdu.

SAĞLIK 14.04.2022, 00:25 14.04.2022, 13:39
Bakan Koca duyurdu: Türkiye'de üretilecek

Sağlık Bakanı Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "İnsülin artık ülkemizde üretilecek. Kronik hastalıklardan biri olan şeker hastalığında hayati bir öneme sahip olan insülinin yerli ve milli üretimi için harekete geçmiş bulunuyoruz. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu şirketlere çağrı yaptı. Kendi koronavirüs aşımızın üretiminin ardından sıra insülinin yerlileşmesinde." sözlerini sarf etti.
 

"İnsülinin Türkiye'ye faturası 10 milyar dolar"

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Prof. Dr. İsmail Tayfun Uzbay, an itibarıyla ülkemizde Koçak Farma'nın yerli biyobenzer insülinin belli bir oranda üretilebildiğini hatırlattı.

Uzbay, Türkiye için daha geniş kapsamlı, tamamen yerli ve milli insülin üretiminin öneminin altını çizerek, "An itibarıyla ülkemizin insüline dayalı faturası yaklaşık olarak 10 milyar dolar (146 milyar TL). Bu mali yönden çok ciddi bir yük. Türkiye'nin bu husustaki dışa bağımlılığını minimuma indirmek yönünden tamamen yerli ve milli üretim çok büyük bir önem arz ediyor." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)