Bakan Koca'dan uyarı: İki katına çıktı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının son bir ayda iki katına çıktığına dair uyarıda bulundu. 

SAĞLIK 12.09.2020, 12:35
Bakan Koca'dan uyarı: İki katına çıktı!

Türkiye'de yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en çok etkilediği şehirlerden biri de İstanbul oldu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da Nisan ayından beri yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayıları ile vefat sayılarında yaşanan değişime ilişkin bilgi verdi. 

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Nisan ayında yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 65'inin ve hayatını kaybedenlerin yüzde 54'ünün İstanbul'da olduğunu ifade etti. 

Koca, alınan önlemler sayesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının yüzde 72 ve yaşamını yitiren kişi sayısının yüzde 78 oranında azalma kaydettiğini belirtti.

"Vaka sayısı iki kat arttı"

11 Eylül günü İstanbul'da tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının geçen aya göre iki kat arttığına dikkat çeken Koca,  salgın ile mücadelede önemli bir yere sahip olan filyasyon ekiplerinin bugün itibarıyla yüzde 34 oranında artırıldığını aktardı. 

Koca, önlemlere hep beraber riayet edilmesi için çağrıda bulundu. 

"Ağır hasta sayısında artış var"

Ağır hastaların yüzde 76'ının Nisan ayında İstanbul'da bulunduğu kaydeden Koca, son bir ayda söz konusu şehirdeki ağır hasta sayısının yüzde 42 oranında arttığını ifade etti. 

Koca, İstanbul'da meydana gelebilecek bir tehlikenin hep beraber ortadan kaldırılabileceğini vurgulayarak, bunun için önlemlere uyulması gerektiğini yineledi. 

Türkiye genelinde son durum ne?

Türkiye genelinde son 24 saatte 1.671 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, 1.117 hasta iyileşti.

56 kişi ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı yaşamını yitirdi. Ağır hasta sayısı ise 1.223'e yükseldi.

Türkiye'de şu ana kadar 288.126 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, 256.524 hasta iyileşti.

Yaşamını yitiren kişi sayısı ise 6.951'e yükseldi. 

Yorumlar (0)