Bakan Koca'dan sağlıkçılara ek ödeme müjdesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına ek ödeme için 'Köklü bir revizyon’ gidileceği müjdesini verdi.

SAĞLIK 18.03.2021, 16:12 19.03.2021, 11:41
Bakan Koca'dan sağlıkçılara ek ödeme müjdesi

 Daha adaletli bir ek ödeme sisteminin getirilmesi için revizyon çalışmasını gündemlerine aldıklarını ifade eden Bakan Koca, toplumda sağlık çalışanlarının görevlerine büyük bir kutsiyet atfedildiğini dile getirdi.

“Sağlık çalışanları insanlığa da hizmet veriyor”

Sağlık çalışanlarının yalnızca kendi vatandaşlarına değil ihtiyaç durumunda insanlığa hizmet verdiğini kaydeden Bakan Koca, sağlık emekçilerinin büyük bir fedakarlık örneği gösterdiğini belirtti.

Dünyanın her tarafından meydana gelen afet durumlarında ay yıldızlı bayrağı göğsünde onurla taşıyan sağlık çalışanlarının en ön saflarda yer aldığını kaydeden Koca, “Komşu ülkelerde yaşanan istikrarsızlıkları fırsat bilerek, oralarda varlık nedenleri bizce malum olan ülkelerin aksine, Türk insanı, oralara hep yardım elini uzatmıştır. Bu hususta da sağlık çalışanlarımız üzerlerine düşen vazifeyi her zaman layıkıyla yerine getirmiştir” dedi.

“Kendi ihtiyaçlarından feragat etmişlerdir”

Sağlık çalışanlarının her zaman insanlığa hayat vermek için kendi hayatını feda ettiklerini ifade eden Koca, “Sağlık çalışanları saatlerce tulum ve maske içinde insanlara hizmet edebilmek için kendi ihtiyaçlarından feragat edip ter akıtmışlardır. O sebeple salgın döneminde de çok sayıda sağlık çalışanımızı kaybettik. Onların gösterdiği çabaları biz biliyorduk. Ancak milletimizde bu süreçte onların fedakârlıklarına bir kez daha kendi gözleriyle şahit oldular” diye konuştu.

“Köklü bir revizyon yapacağız”

Sağlık çalışanlarına yönelik ek ödemelerde hakkaniyetsizlik yaşandığının farkında olduklarını belirten Bakan Koca, “ Ülkemizin mevcut şartlarında sağlık çalışanlarımızın haklarını en iyi şekilde vermeye çaba gösteriyoruz. Daha adaletli bir ek ödeme sistemi için çalışıyoruz” dedi.
 

Yorumlar (1)
Yeşim Sütlüoğlu 3 yıl önce
Hemşire ve diger sağlik çalişanlarinin maduruyetini giderirseniz çok memnun oluruz