Bakan Koca'dan koronavirüs uyarısı: Hatırlatma dozlarını yaptırın!

Koronavirüs vakalarının artışa geçtiğini kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hatırlatma dozuyla ilgili uyarıda bulundu. Mesajında, Konya'da öldürülen doktor Ekrem Karakaya'ya da yer veren Bakan Koca, sağlık personelleri için yapılan düzenlemenin etkilerinin 15 Ağustos'ta hissedileceğini söyledi.

SAĞLIK 08.07.2022, 21:05 Hakan Öksüz
Bakan Koca'dan koronavirüs uyarısı: Hatırlatma dozlarını yaptırın!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında önemli uyarılarda bulundu. Koronavirüs vakalarının son haftalarda artışa geçtiğini hatırlatan Koca, Omicron varyantı nedeniyle küresel çapta bir paniğin yaşandığını ifade etti.

"Aşının üzerinden 6 ay geçtiyse..."

Hem Türkiye'de hem de dünya genelinde koronavirüsün yeniden gündemin üst sıralarına taşındığını aktaran Bakan Koca, "Son iki yılda edindiğimiz tecrübeler, koronavirüs sorununu ortadan kaldırmak için yeterli. Yaptırdığınız son koronavirüs aşısının üzerinden 6 ay geçtiyse hatırlatma dozu gerekiyor. Bu aylık sürede aşının etkisi zayıflıyor. Özellikle 50 yaşın üzerindeki vatandaşlar, hatırlatma dozlarını mutlaka yaptırmalı." dedi.

"50 yaş ve üzerindekiler özellikle dikkat etmeli"

Bayram boyunca aile ve arkadaş ziyaretlerinin yapılacağını hatırlatan Bakan Koca, "Bu dönemde temas artacak. Temasla birlikte koronavirüs vakalarında artışın yaşanacağı düşünülüyor. Özellikle 50 yaşın üzerindeki vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlar kendilerini korumalı. Maske kullanımına özen gösterelim. Her şeyin telafisi mümkündür ancak can kayıplarının yoktur." ifadelerini kullandı.

"Ömrünü hastalarına adayan bir hekimdi"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da güvenlik görevlisi Hacı Mehmet Akçay (39) tarafından öldürülen Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'ya da mesajında yer verdi. Terörre karşı toplumca verilen mücadelenin sağlıktaki şiddete karşı da verileceğini kaydeden Bakan Koca, "Kalp doktoru Ekrem Karakaya, vahşi bir şekilde hayattan koparıldı. Cenaze töreni için dün Kayseri'ye gittim. Ömrünü hastalarına adayan ve çevresine örnek olan bir hekimdi." diye konuştu.

"Sağlıkta Şiddet Yasası'nı 12 Mayıs'ta çıkarmıştık"

Cinayeti işleyen kişinin, doktor Ekrem Karakaya'nın hastasının oğlu olduğunu hatırlatan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Annesinin ölümü nedeniyle doktoru suçladı. Bu bakış açısı ve sonucunda kalkışılan eylem, insanlık dışıdır. Doktorlar, mesleğinin gereklerini yerine getirir ancak tedavinin sonuçları üzerinde mutlak hakimiyetleri yoktur. 12 Mayıs'ta yürürlüğe koyduğumuz 'Sağlıkta Şiddet Yasası', işlenen suçu 'affedilemez' olarak sınıflandırıyor. Devletin gücü, bütünüyle yanımızda." ifadelerine yer verdi.

Sağlık personellerinin yaşadığı problemlerin çözümü için çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Bakan Koca, "Sağlık sisteminin bazı yönleri nedeniyle çalışanların sırtında büyük bir yük vardı. Çalışma şartlarında yaptığımız iyileştirmelerin etkileri, 15 Ağustos'ta hissedilecek." dedi.

Yorumlar (0)