Bakan Koca'dan koronavirüs önlemlerine ilişkin açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı İran, Gürcistan ve Irak sınırlarında alınan tedbirlere ilişkin açıklamada bulundu.

SAĞLIK 02.03.2020, 13:29
Bakan Koca'dan koronavirüs önlemlerine ilişkin açıklama!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını, dünyada hızla yayılmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgına karşı Türkiye'yi korumak amacıyla her türlü önlemi almayı sürdürdüklerini bildirdi. 

Bakan Koca, koronavirüs salgını nedeniyle İran, Gürcistan ve Irak sınırlarında alınan tedbirlere ilişkin açıklamada bulundu. 

Irak ile karayolu geçişlerinin de karşılıklı olarak durdurulduğunu ve İran ile sınırların 23 Şubat günü karşılıklı olarak kapatıldığını anımsatan Koca, uygulamanın mevcut şartlara bağlı ve geçici olduğuna dikkat çekti. 

"8 sınır kapısında sahra hastaneleri oluşturuldu"

Koca, İran, Gürcistan ve Irak ile olan 8 sınır kapısında sahra hastanelerinin oluşturulduğunu ve üst düzey tedbirlerin alındığını kaydederek, "Ambulanslarımız ve ekiplerimiz, UMKE araçlarımız, UMKE ekiplerimiz, lojistik araçlarımız sınır bölgelerinde görev başındalar. Yeni koronavirüs hastalığına karşı ülkemizi titizlikle korumak için gerekli her tedbiri almaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)