Bakan Koca'dan aşıların çöpe gittiği iddialarına yanıt...

Aşıların çöpe gittiği iddialarına yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her bir aşının çok kıymetli olduğunu ve kullanımlarının planlama dâhilinde yapıldığını söyledi.

SAĞLIK 15.04.2021, 12:16 16.04.2021, 09:38
Bakan Koca'dan aşıların çöpe gittiği iddialarına yanıt...

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek tarafından ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi bulunmadığını kaydeden Koca, aşı israfının söz konusu olmadığını vurguladı.

“Aşılar zamanında kullanılmazsa çöpe gidiyor”

Aşıların eritildikten sonra zamanında kullanılmaması durumunda çöpe gittiğini belirten İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, BioNTech aşısının sınırlı sayıda olduğunu dile getirmiş ve aşı randevusuna gidilmediği zaman o kişiler için hazırlanan aşıların çöpe gittiğini dile getirmişti.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek'in bu sözleri ise CHP Ankara Milletvekili Murat Emir tarafından meclis gündemine getirildi.

“İddialar doğru değil”

Meclise de taşınan söz konusu iddiaların hiçbir şekilde gerçekle bağdaşmadığını savunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise aşıların uygun bir program çerçevesinde ve uygun koşullarda saklandığını söyledi.

Bakan Koca, “Aşıların israfı söz konusu olamaz. Her doz aşı bizim için çok kıymetli. Tüm aşılar en uygun ortamlarda korunarak buna göre aşılama yapılmaktadır” dedi.

Yorumlar (0)