Bakan Koca: Aşılar eczanelerde satılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sinovac adlı Çin şirketi tarafından üretilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için vatandaşlardan ücret alınmayacağını belirterek, diğer üreticiler tarafından geliştirilen aşılara yönelik ruhsatlandırma işlemlerinin de tamamlanacağını ve söz konusu aşıların eczanelerde ücretli olarak satılacağını söyledi. 

SAĞLIK 23.11.2020, 08:35 23.11.2020, 15:48
Bakan Koca: Aşılar eczanelerde satılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'na konuşan Bakan Koca, Sinovac adlı Çin şirketi ile görüşmelerin tamamlandığını ifade etti. Koca, yasal sürecin sona erdiğini ve imzaların atıldığını söyledi.

"Sinovac'ın aşısı yola çıktı"

Sinovac adlı Çin şirketi tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının 10 milyon dozunun ilk uygulamalar için yola çıktığını aktaran Koca, söz konusu aşının ilk olarak pandemi ile mücadelede büyük fedakârlıklar gösteren sağlık görevlilerine yapılacağını belirtti.

Koca, sağlık görevlilerinin maksimum düzeyde aşılanmasının ardından kronik rahatsızlığa sahip olan vatandaşlar ile risk grubunda bulunan diğer vatandaşlara öncelik verileceğini kaydetti.

"Vatandaşlardan ücret alınmayacak"

Aşılamada 50 milyon doza kadar çıkılabileceğine dikkat çeken Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının ücretsiz olarak uygulanacağını, vatandaşlardan hiçbir şekilde ücret istenmeyeceğini söyledi.

"Diğer aşılar eczanelerde satılabilecek"

Koca, ayrıca diğer üreticiler tarafından geliştirilen aşılar için ruhsatlandırma işlemlerinin de tamamlanacağını ve söz konusu aşıların eczanelerde ücretli olarak satışına müsaade edileceğini ifade etti. 

Yani Sinovac adlı Çin şirketinin ürettiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının yerine ruhsatlı diğer aşıları tercih eden vatandaşlar, parasını ödemek şartıyla istediği bir aşıyı yaptırabilme imkânına sahip olacak.

"Erişim sıkıntısı olan vatandaşlara yardım edilecek"

Koca, risk grubunda bulunan ancak yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına erişimde sıkıntı yaşayabilecek olan vatandaşların asla endişe etmemeleri gerektiğini, söz konusu aşının devlet tarafından onlara ücretsiz bir şekilde ulaştırılacağını söyledi.

Öte yandan Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı hususunda tecrübeli araştırmacıların kamuoyunu mutlaka bilgilendirmesi gerektiğini de ekledi.

Yorumlar (0)