Bakan Koca açıkladı: 85 yaş üstüne yeni uygulama

Fahrettin Koca, "Şefkat gösterilmesi gereken büyüklerimiz için yepyeni bir program başlatıyoruz. 85 yaşından büyüklerin her birini bir doktor arkadaşımıza emanet etmeyi planlıyoruz." dedi.

SAĞLIK 11.12.2022, 01:35
Bakan Koca açıkladı: 85 yaş üstüne yeni uygulama

Sağlık Bakanı Koca, Meclis Genel Kurulu'nda Sağlık Bakanlığı'nın 2023 senesi bütçesine dair konuştu.



"Büyüklerimize şefkat göstermeliyiz"

Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Şefkat gösterilmesi gereken büyüklerimiz için yepyeni bir program başlatıyoruz. 85 yaşından büyüklerin her birini bir doktor arkadaşımıza emanet etmeyi planlıyoruz. Yeni düzenlemeyle, büyüklerimiz artık sağlık hizmeti alırken tek bir doktor tarafından yakından izlenip yönlendirilecekler. Bu her birimize düşen bir sorumluluktur. Her birimiz sağlıkla o günlere ulaştığımızda bu şekilde bir muameleyi görmeyi hak ediyoruz. Bu hususta hazırlıklarımızı yaptık. Yakın zamanda ilan edeceğiz.



"Hani hastaneler kapatılıyordu?"

Etlik Şehir Hastanesi'ni hizmete açtık fakat mevcut hastanelerimizi hizmete kapatmadık. Fiziksel şartları çok kötüleşenler var, bunları tek tek yeniliyoruz. Her birini kapatmak bir kenara dursun, daha modern bir şekilde hizmete sokmak istiyoruz. Projesi bitmek üzere olan Onkoloji Hastanesi'nin hemen yanına 600 yatak kapasiteli yeni bir hastanenin inşasına en geç dört ay içinde başlıyoruz. Dışkapı Hastanesi'ni yıkarak, dört ay içinde bunu da 600 yatak kapasiteli olarak başlıyoruz. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ni de maksimum dört ay içinde 300 yataklı olacak şekilde yıkımı yapılarak başlatıyoruz. Hani garanti verildiğinden dolayı hastaneler bir bir kapatılıyordu? Yerine çok daha büyük hastaneler inşa ediyoruz.



"Hastalarımızı ilaçsız bırakmayacağız"

Piyasada eksikliği hissedilen ilaçlar var, bunu inkar etmiyorum. Kur kaynaklı fiyatlama ve ilaç etken maddelerinin tedariki ile ilgili sorunlar var. Problemin farkındayız ve çözümümüz var. İçiniz rahat olsun. Hastalarımızı ilaçsız bırakmayacağız. Problemi en kısa zamanda çözeceğiz. 



"HPV için yol haritamız hazır"

Rahim ağzı kanserine yol açan HPV'nin tespit edilmesi ve bulaşmasının engellenmesi maksadıyla aşıya ilişkin yol haritamız hazır. HPV taramalarında yerli test kitine ilerleyen günlerde geçiş yapıyoruz. Aşı içinse yaş gruplarına göre bir planın hazırlığı içindeyiz."

Yorumlar (0)