Bakan Koca, 18 yaş ve üzerinin ne zaman aşılanacağını açıkladı 

Bakan Koca, bugün Edirne’deki hastane ziyareti sırasında basın açıklamasında bulundu. Koca, aşılama sırasının 18 yaşa ne zaman geleceğini açıkladı. 

SAĞLIK 03.05.2021, 17:59 04.05.2021, 16:26
Bakan Koca, 18 yaş ve üzerinin ne zaman aşılanacağını açıkladı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Edirne’ye ziyaret gerçekleştirdi. Ziyareti sırasında Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde tedavi görenlere hasta ziyaretinde bulundu.

Ziyaretlerinin ardından “Bölge Değerlendirme Toplantısı” kapsamında toplantı odasına geçen Koca, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale illerini değerlendirdi.

Toplantının ardından aşılama süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, merakla beklenen ”18 yaş üzeri aşılama sırası” hakkında konuştu.

Fahrettin Koca, basın açıklaması sırasında “Aşı programını hızlandıracağız” cümlesi ile söze başladı.



3-4 ay içinde başlıyor

Fahrettin Koca, şu açıklamalarda bulundu: “Aşı programını hızlandıracağız. Sinovac aşısının tedariki konusunda olumlu gelişmeler yaşıyoruz. Gelecek haftadan itibaren aşılama programında kaldığımız yerden devam edeceğiz. Haziran itibarıyla da 40-45 yaş arası için aşılamayı başlatacağız. 18 yaş ve üzerindeki gençlerimizin aşılama döneminin ise 3-4 ay içinde başlayacağını düşünüyoruz.” 

50 milyon doz Sputnik V geliyor

Bakan Fahrettin Koca, basın toplantısı sırasında 6 aylık süre içinde dönemlere ayrılmak kaydı ile 50 milyon doz Rus Sputnik V aşısının ülkeye giriş yapacağını açıkladı. Bu 50 milyon dozluk sevkiyatın ilk aşamasının ise bu ay içerisinde olacağını duyurdu. 

Yorumlar (0)