AVM, tiyatro, konser... Vakalar hızla artarken yeni önlemler masada

Kovid-19 salgınında vaka sayılarını rekor seviyelere çıkaran omicron varyantı ile birlikte yeni tedbirler de gündeme gelmeye başladı. Bilgilere göre, rakamların daha da yükselmesi durumunda tiyatro, sinema, kafe ve restoranda yüzde 50 kapasite kuralının tekrar uygulanması ile yarıyıl tatilinin okullarda öne çekilmesi ve bir hafta uzatılma ihtimalinden söz ediliyor

SAĞLIK 07.01.2022, 10:37 08.01.2022, 11:34
AVM, tiyatro, konser... Vakalar hızla artarken yeni önlemler masada

Omicron varyantı ile birlikte Koronavirüs salgını farklı bir aşamaya geldi. Yeni pik dalgası olduğu tahmin edilen ve bütün dünyada ani bir yükselişin meydana geldiği Kovid-19 salgınında günlük vakaların ocak ayının sonunda 100 bine yaklaşması bekleniyor.

Yeni tedbirler gündemde

Vaka sayılarının pik yaptığı son günlerde, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yeni tedbirler gündeme gelmeye başladı.

Rakamların daha da artması durumunda tiyatro, sinema, kafe ve restoranlarda yüzde 50 kapasite kuralının tekrar uygulanması, yarıyıl tatilinin okullarda öne çekilmesi ve bir hafta daha uzatılması ihtimali masada. 

Ocak sonunda 100 bin vaka

Omicron etkisi ile birlikte artan vaka sayılarının, önümüzdeki haftalarda ve özellikle Ocak ayı sonunda 100 binlere varması bekleniyor.

Şu anda sağlık sistemi ile ilgili bir problem olmasa da zorlanmaya başladığı günlerde ne tür yol izleneceği ile ilgili yol haritası hazırlanıyor. Söz konusu yol haritasında neler yapılabileceğine yönelik maddeler bulunuyor.

Konuşulan tedbirler

Üzerinde durulan tedbirler, AVM, konser, tiyatro, kafe ve restoranlardaki denetimlerin sıklaştırılması, belli yerlere aşı kartı veya PCR testi ile birlikte girilmesi. Kapalı alanların kapasitesinin yüzde 50'ye indirilmesi gibi tedbirler de ayrıca konuşuluyor. 

Üniversite ve okullar

En önemli kararlar yine üniversiteler ve okullar için alınacak. Okullarda görülen vaka sayıları değerlendirilecek. Vakaların artması durumunda bulaşın kesilmesi amacıyla Ocak ayı sonundaki 2 haftalık tatilin öne çekilmesi ve bir hafta daha uzatılması ihtimali üzerinde duruluyor.

Birçok üniversite öğrencisinin, final sınavları sebebiyle hasta olmalarına rağmen test yaptırmadığı ve bulaşın oldukça arttığı ifade ediliyor. Final sınavlarının ardından verilecek ara tatil ile bu zincirin de kırılabileceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)